• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

"Комерсант": Украйна се разпада заради Донбас

"Комерсант": Украйна се разпада заради Донбас

/КРОСС/Руските вестници днес коментират вчерашните събития пред украинския парламент. Върховната рада прие на първо четене поправки в конституцията, които ще осигурят повече власт на регионите в изпълнение на договореностите от Минск за уреждане на конфликта в Източна Украйна.

"Украйна се разпада заради Донбас", пише "Комерсант". "Гласуването в Радата и сблъсъците около нея предизвикаха най-сериозния разкол в украинската политика и общество, откакто възникна конфликтът в Донбас, превръщайки бившите съюзници в непримирими конкуренти, които се надпреварват в патриотизъм и противопоставяне на „руската заплаха", пише московското издание. Въпреки уверенията, че промените в основния закон не предвиждат особен статут за Донбас, радикално настроени депутати обвиниха президента Петро Порошенко в „противоконституционен преврат" и в предателство на националните интереси, пише още "Комерсант".

"РБК дейли" цитира украински политолог, който заявява, че Порошенко няма да успее да събере триста депутатски гласа, необходими за утвърждаване на конституционните промени на второ четене. Това е станало ясно още при вчерашното гласуване, когато за промените се обявиха 265 депутати. Против се обявиха фракциите „Самопомощ" и Радикалната партия, припомня изданието.

Според "Комерсант" набирането на квалифицирано мнозинство е „напълно по силите на президента и премиера". За да намерят недостигащите 35 гласа, те ще трябва само да упражнят по-строга „възпитателна дейност" по отношение на 40-те депутати от Блока на Петро Порошенко и Народния фронт на Арсений Яценюк, които отсъстваха на вчерашното заседание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.