• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Още едно дете си отиде. Прегази го автомобил

Още едно дете си отиде. Прегази го автомобил

/КРОСС/Десетгодишно момиченце загина на място снощи, блъснато от лек автомобил в центъра на Ловеч.

Детето е било на сватбата на сестра си. Излязло е с друго и при пресичане на улицата зад хотел "Ловеч" в центъра на града е било блъснато от лек автомобил. Починало е на място. Другото дете не е пострадало.

Двата леки автомобила, единият от които е ударил момиченцето, са намерени обърнати по таван на метри от мястото на инцидента.

Огледът и установяването на участниците и свидетелите продължава. Бяха задържани двама души, но все още няма официална информация дали сред тях е водачът на автомобила, блъснал детето.

63-годишен мъж беше прегазен на пешеходна пътека в Пловдив в сряда вечерта. Оказа се, че 24-годишният шофьор от Раковски е бил глобяван три пъти за превишена скорост. Според очевидци, при инцидента мъжът се движел с близо 100 км/ч. От удара предната част на автомобила е деформирана. Тялото на жертвата е изхвърчало на около 30 м от мястото на удара.

Живущи в близките блокове разказаха пред Нова телевизия че всяка вечер на правия участък на бул. „Никола Вапцаров" се провеждат незаконни състезания.

След катастрофата шофьорът е бил разпитан и освободен. Сега обаче прокуратурата е издала постановление задържането му.

Днес и прокуратурата в Ловеч ще внесе в съда искане водачът на лекия автомобил, убил две деца и ранил трето край ловешкото село Лесидрен във вторник вечерта, да остане в ареста. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Гроздан Караджов - председател на Комисията по транспорт в Народното събрание, коментира в ефира на БНР, че имаме законодателство, което покрива почти всички елементи на безопасността на движенията по пътищата. Гонките с автомобили обаче не присъстват в закона.

Според Караджов трябва да се потърси отговорност от длъжностите лица на полицията в Лесидрен, които не са предприели мерки, след като е бил подаден сигнал от кмета на селото.

Според Караджов, в готвения нов пакет от промени в няколко закона, които да спрат системните нарушители в пътя, трябва да намери място и криминализирането на участниците в автогонките. Започналата през месец юли инициатива за промени в серия от закони има за цел да спре системните нарушители на пътя, каза той и добави: Само безаконността е това, което кара всички тях да си позволяват подобни своеволия.

Очаква се през септември този законопроект да влезе в Комисията в Народното събрание.

Желанието на хората да има полицейски екип във всяко населено място, за съжаление няма как да се осъществи, каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП, по време на брифинг на тема "Анализ на пътно-транспортната обстановка през летния период и предприетите мерки за намаляване на пътния травматизъм".

"По планове на областните дирекции, може да се направят графици за провеждане на специализирани операции, които да обхващат всички населени места. Разберете, че няма как ежедневно и постоянно да има полицейско присъствие във всички населени места. По разпореждане на ръководството всеки петък, събота и неделя се правят операции за употреба на алкохол. Всяка седмица данни ще бъдат оповестявани публично от всяка една областна дирекция", посочи комисар Рановски. По думите му, целта на това е дейността на служителите на МВР да бъде прозрачна и достъпна. "Така се случи и с последната публикувана справка за седмичните резултати. След публикуването се намериха някои грешки, което е от полза за нас. За следващата седмица всички грешки ще бъдат отстранени и няма да се допускат за в бъдеще", обясни още комисар Рановски. Той уточни също, че публикуваните нарушения са само тези, които са установени от пътните полицаи, а не са включени нарушенията, които са установени от мобилни и стационарни камери. "Ежеседмично се установяват около 10 000 хиляди нарушения от стационарни и мобилни камери", допълни комисар Рановски.

За първите седем месеца на годината на пътя са загинали 17 деца. Силно уязвима група в движението по пътищата са и пешеходците, като в повечето случаи това е по вина на водачите на автомобили. Основните причини за инцидентите остават несъобразената скорост и неправилното изпреварване, обобщи тъжната статистика комисар Бойко Рановски.

През първите 7 месеца на 2015 година са загинали 17 деца на пътя, 604 са ранени. От тях 8 деца са загинали като пътници в автомобилите, 7 деца са загинали като пешеходци и две като водачи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.