• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Обсъждат изтребителите Ф-16 влиза в две комисии в парламента

Обсъждат изтребителите Ф-16 влиза в две комисии в парламента

/КРОСС/ Комисията по отбрана и бюджетната комисия ще обсъдят предложението на кабинета за започване на преговори със САЩ за придобиване на изтребители Ф-16.

Заради част от документите, които са секретни, дебатите и в двете комисии ще бъдат закрити. Очаква се членовете им да подкрепят решението, за да може до края на седмицата то да бъде прието и от парламента.

След като стана ясна препоръката за разговори с американската страна, беше обяснено, че парламентът трябва да определи различен от записания срок за доставка - по дълъг от две години. Въпросът със сумата и схемата на плащане също ще се изяснява. Като в коментари беше намекнато, че промяната се прави заради това, че американската оферта надвишава параметрите от 1,8 милиарда лева.

Заради това от БСП казаха, че няма да подкрепят предложението. А Красимир Каракачанов обясни, че е разговарял с „Атака" и НФСБ за подкрепа. Преди Нова година обаче Валери Симеонов поиска спиране на процедурата и обявяване на нова. От „Атака" изразиха мнението, че 8 изтребителя няма да повишат боеспособността на българската армия толкова, колкото ако парите бъдат дадени за оборудването и въоръжаването на старите. От „Воля" също каза, че не биха подкрепил сделката. От ДПС обявиха, че решението ще е в посока засилване на евроатлантизма.
Комисията по правни въпроси ще проведе ново обсъждане на промените в Наказателния кодекс, върху които президентът Румен Радев наложи вето. Държавният глава изрази несъгласие с възможността за отлагане до 48 часа на уведомяването при задържане на лице.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Комисиите първо да се запознаят с предупреждението на адв.Шейтанов и тогава да обсъждат.Яловата опозиция БСП се задоволи само декларацията, че няма да гласува предложението на правителството.С тази сделка ще ще ни довършат!

15.01.2019 09:13:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.