• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

От Комисията за борба със сивата икономика готови да викат министри и да им дават задачи

От Комисията за борба със сивата икономика готови да викат министри и да им дават задачи

/КРОСС/ Емил Димитров от Обединени патриоти беше назначен за председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата в Народното събрание. Това е нова комисия и ще има за цел да разглежда всички постъпили сигнали, и да търси решение за тях.

Известният с прякора си Ревизоро бивш шеф на митниците поясни, че още докато парламентът е приемал тази комисия, министерство на финансите е възпроизвело същата такава комисия в самото министерство, нещо което не се е случвало от 17 години.

"Тази нова комисия ще координира, но няма да бъдем кадровици. Ще имаме право да извикаме министър или зам.-министър, да даваме задачи, да изискваме справки, но това не означава, че сме му началник или пък да назначаваме или уволняваме. Всичко това е с цел да анализираме проблема и ако можем законодателно да помогнем той да го преодолее", заяви Димитров пред БНТ.

Димитров поясни, че "най-удобно е да извикаме всички заинтересовани министри, когато им е удобно, да ги изслушаме и когато кажат, че даден закон в дадена част им пречи, ние да инициираме възможност той да бъде поправен. От друга страна, когато в комисията постъпват сигнали, ние ще трябва да ги разглеждаме. Това не може да се крие или да се правим, че това нещо не съществува", допълни шефът на Комисията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Стига с тези глупости ,ще викате министри и какво? В живота пак става същото , изпращат се проверяващи ,срещат се с шефовете и си тръгват с хилядарките в джоба ,те доволни шефовете доволни ,а хората кучета ги яли.

07.05.2018 17:15:02

Анонимен

Здравейте, аз си мисля ,че тези които ни управляват не желаят да се премахне сивата икономика .Колко проверки са направени на фирми на входа на суровините и изхода на готовите продукти ? Проверки се правят по документи , та и на малките деца е ясно ,че книгите ще са нарисувани , вдигне се пушилка и до там .Народа е експлоатиран , пенсиите са по 300 лева ,никой не смее да се оплаче защото се започват едни гонения и репресии , че човек започва да съжалява ,че се е оплакал . Докога ще бъде така ?

07.05.2018 17:04:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.