• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

ЦИК регистрира 22 партии и коалиции за изборите на 26 март

ЦИК регистрира 22 партии и коалиции за изборите на 26 март

/КРОСС/ Двадесет и две партии и коалиции са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март, отделно инициативни комитети могат да регистрират независими кандидат-депутати.

В регистъра на Централната избирателна комисия (ЦИК) има 18 партии и 9 коалиции. Регистрацията на 5 от партиите обаче не беше дадена или беше отнета след проверките на комисията, стана ясно в петък.

Деветима от членовете на ЦИК са гласували срещу регистрацията на "България без цензура" на Николай Бареков, 11 са били "За", но решенията на комисията се взимат с 2/3. Причината е настояването на Бареков партията в бюлетината да бъде записано името "Движение Презареди България".

"Обединение на българските националисти "Целокупна България" на Григор Велев също има отказ от ЦИК. Велев не е изпълнил изискването да предаде на "технически носител" списъка с три имена, ЕГН и саморъчен подпис на 3279-те избиратели, които подкрепят регистрацията на партията, въпреки, че е бил уведомен. Такава е причината и ЦИК да откаже регистрация на формацията "Национално движение единство".

Български национален съюз - НД, представляван от Боян Расате, също е получил отказ за регистрация, заради множество пропуски. Според комисията, Расате не е имал изрядно пълномощно да представлява партията, банковата сметка не е била актуална, имало и "непълноти и несъответствия на представения списък на избиратели за подкрепа".

"Български съюз за директна демокрация" пък не е успял да събере необходимите подписи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всеки олигарх - със собствена партия.

11.02.2017 11:41:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.