• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Изслушат кандидатите за нов състав на КЗК

Изслушат кандидатите за нов състав на КЗК

/КРОСС/ Кандидатите за нов състав на Комисията за защита на конкуренцията ще бъдат изслушани от депутатите от Комисията по икономическа политика. Във вторник партиите от управляващото мнозинство решиха, че процедурата за избор на нов състав на Комисията ще бъде продължена. Мандатът на регулаторния орган изтече през октомври миналата година. Смяната на състава на КЗК предизвика остри политически коментари през последните дни.

11 са номинираните от политическите сили, 7 са членовете на Комисията - един, от които председател, и един - заместник-председател.

Процедурата по избора на състава на Комисията предизвика поредния трус в управляващото мнозинство. Радан Кънев заподозря предопределеност и в корпоративните интереси:

Ние сме принципни противници на това Комисията за защита на конкуренцията да се занимава с обществени поръчки, а с новоприетия Закон за обществените поръчки председателят на КЗК се превръща във властелин за обществените поръчки.

Премиерът Бойко Борисов реагира на подозренията гневно:

На нас ни казват предварително, че каквото и да изберем, то е мафия. Що за глупост?

Цветан Цветанов коментира:

Всичко, което е свързано като процедура, е изпълнено. Времето, за което са могли да бъдат направени съответните предложения, е направено в съответния срок.

Лидерът на ДСБ беше атакуван и от икономическия министър и съпредседател на Реформаторския блок Божидар Лукарски, който нарече исканията на Радан Кънев след дъжд качулка. Патриотичният фронт и АБВ също обявиха, че не намират основания за спиране избора на новия състав на КЗК.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.