• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Б. Борисов: Действията на КЗК са в унисон с нашите съмнения

Б. Борисов: Действията на КЗК са в унисон с нашите съмнения

/КРОСС/ Поздравявам Комисията за защита на конкуренцията, че най-сетне са излезли с решение, което до голяма степен е в унисон със съмненията, които имахме и ние, каза министър-председателят Бойко Борисов в коментар на образуваното от комисията  производство срещу седем дружества за картелни практики на пазара на горивата.

„Юни месец, мисля, че сезирахме КЗК, след като направихме и предприехме доста мерки и операции по бензиностанциите, митническите складове и всичко, което според нас влияеше върху цената. Мога да поздравя КЗК, че най-сетне са излезли с решение, което, до голяма степен от това, което съм чул до момента, е в унисон със съмненията, които имахме и ние", посочи Борисов.

„От сега нататък започват проверки, които ще бъдат много обстойни, защото това са публични компании и всички трябва да бъдат много внимателни в изказванията си към тях, защото и санкциите за картел, ако се докаже, са огромни, а това са седем компании от най-големите компании в света. Човек трябва да си пести думите, тъй като имат много могъщи адвокати", допълни премиерът.

„Според мен надали някой от вас е вярвал, че ще се случи, но е факт. Може би вятърът на промяната, която са усетили в правителството е повлиял и на тях. Това е в рамките на шегата, защото това е една независима организация и ние нямаме роля в решенията й", каза още министър-председателят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Смешно , по-смешно , много смешно .........жалко .

26.02.2016 07:54:32

Анонимен

Както до сега само шум и нищо друго. Имитация на голяма загриженост за народа и бизнеса. Поживьом, увидим.

26.02.2016 07:51:19

Анонимен

мутра нещастна! За затвора си!

26.02.2016 06:03:38

Светнат Бензинджия

Ами защо не ударите по монополиста Лукойл който държи 70-80% от акцизните складове за горива? Китайско иранска група иска да изгради огромно депо за горива като акцизен склад за Балканите. Огледани са терени до Ловеч, Свищов и Карлово. Правителството ще им помага или ще им пречи? В единия случай цената на горивата ще падне, без това да намали акцизните сборове и ДДС вноските, в другия случай ще гарантираме монопола на Лукойл още повече!

26.02.2016 01:23:35

Анонимен

Голям глупак!

25.02.2016 23:02:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.