• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

British American Tobacco също пуска бездимни цигари

British American Tobacco също пуска бездимни цигари

/КРОСС/ British American Tobacco ще тества в продължение на 12 месеца в САЩ своя продукт Eclipse, който се използва за пушене на нагреваеми тютюневи изделия. Това според Reuters ще постави начало на силна конкуренция на този пазар, съобщава economic.bg.

Акциите на компанията поскъпнаха с над 5% от една страна заради тази новина, а от друга - BAT отчете по-добра от очакваната печалба за първото полугодие, подпомогната от неотдавнашното ѝ придобиване на Reynolds American.

BAT съобщи, че е получила разрешение от Американската агенция по храните и лекарствата да пусне на пазара подобрена версия на своя продукт за нагряване на тютюн, наречен Eclipse. Това бе основното регулаторно препятствие, което изчиства пътя да се тества продукта в следващите 12 месеца.

"Това означава, че продуктът на компанията ще бъде първият на пазара в САЩ, изпреварвайки IQOS", каза анализаторът на Jefferies Оуен Бенет, визирайки устройството за нагряване на тютюн на Philip Morris International. "Остава да се види колко популярен ще бъде в САЩ нагреваемият тютюн, но това, че BAT е първа, ѝ дава предимство", коментира той.

През февруари такива тестове премина и устройството на компанията Glo. Освен това компанията заяви, че очаква да се проведе научно изслушване относно Camel Snus през септември.

Производителят на цигари Lucky Strike и Dunhill заяви, че очаква да надмине приходи от 1 млрд. паунда за тази година от иновативни продукти, тъй като излизането им на нови пазари трябва да укрепят растежа през втората половина на годината след забавяне на някои ключови пазари като Япония и Корея.

През първата половина на годината BAT отчита продажби за 11,64 млрд. паунда, приблизително в съответствие със средната оценка на анализаторите според данните на Thomson Reuters.

Коригираните доходи на акция са 137.2 пенса, което надмина очакванията. Ръстът на акциите на компанията е 5.2% към 09.00 ч. по Гринуич.

У нас BAT все още не предлага нагреваеми тютюневи изделия, а на пазара единствените такива са IQOS на Philip Morris International. Бездимните стикове попаднаха в медиите в последните седмици заради желанието на управляващите да изравнят акциза им с този на обкновените цигари. Бе взето решение обаче това да се случи плавно, като първото повишение от 53% на акциза бе прието буквално преди дни.
Наскоро BAT купи и най-големите цигарени марки на "Булгартабак холдинг".
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.