• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Републиканците вече имат пълен контрол в Конгреса

Републиканците вече имат пълен контрол в Конгреса

/КРОСС/ Републиканците си осигуриха пълен контрол над двете камари Конгреса на САЩ. Победата им в битката за една трета от местата в Сената показва, че Конгресът ще наложи консервативна законодателна програма догодина. Демократите в Сената, дори като малцинство, ще запазят известна сила в камарата, поддържайки възможността за постигане на компромиси. Републиканците надделяха в колебаещите се щати, включително в някои, където президентът Барак Обама спечели преди 4 години.

Контролът на републиканците над Конгреса може да позволи на Тръмп да изпълни обещанията си да премахне здравния закон, наложен от Обама, както и сегашния регулаторен режим, въведен от закона за реформа на Уолстрийт от 2010 г. Сенатът ще бъде под натиск и да потвърди номинациите на Тръмп за Върховния съд, в който има едно свободно място.

Последният път, когато републиканците държаха Белия дом и двете камари на Конгреса, беше от 2003 до 2007 г., когато президент на САЩ беше Джордж Буш, припомня "Уолстрийт джърнъл".

В 3 щата - Калифорния, Масачузетс и Невада, гласуваха на референдуми за легализиране на употребата на марихуана за развлекателни цели, сочат прогнозни резултати. Във Флорида, Арканзас и Северна Дакота одобриха използването на марихуана за медицински цели. Жителите на Небраска гласуваха за връщане на смъртното наказание, след като преди година местният парламент го отмени. В Колорадо хората подкрепиха правото на нелечимо болните хора да изберат смъртта пред страданието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.