• 05 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7990
  •  GBP / BGN 2.2997
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Стартира осмият национален конкурс за млади художници и литератори

Стартира осмият национален конкурс за млади художници и литератори

/КРОСС/ Стартира осмият национален конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор". Организатори са община Ямбол, „Овергаз" и фондация „Млада България". Конкурсът е посветен на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев.

Основната цел на конкурса е откриване на млади таланти, подкрепа на творческите им търсения, поощряване на развитието им. и предоставяне на възможности за изява.

В конкурса могат да участват със свои творби литератори и художници на възраст от 15 до 25 години Темата на конкурса е свободна. Участниците са разделени в две възрастови групи - от 15 до 19 години и от 20 до 25 години. Допустимите техники в категория „Изобразително изкуство" са акварел, пастел, темпера, графика, масло. Форматът на картините да е в диапазона: от минимум 30 / 42 см, до максимум 50 / 70 см.

Литературните произведения не трябва да са по-дълги от 3 страници /100 машинописни реда/, като допустимите жанрове са приказка, кратък разказ или есе. Всяко произведение над допустимия обем няма да се разглежда. Участниците в литературния конкурс трябва да изпратят творбата си в шест екземпляра.

Кандидатите могат да участват и в двете категории - изобразително изкуство и литература, с по едно авторско произведение, специално подготвено за конкурса. Всяка творба трябва да се придружава от попълнен и подписан формуляр за кандидатстване. Формуляри са публикувани на страницата на община Ямбол: www.yambol.bg. Самите творби следва да се изпратят на адрес Ямбол 8600, ул. „Раковски" № 7, Общинска администрация, стая 404 - за конкурса. Крайният срок за изпращане на творбите е 31 март 2014 година, като валидна е датата на пощенското клеймо. Резултатите от „Душата на един извор" ще бъдат обявени на 12 май 2014 година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.