• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Бареков обсъди важни теми с елита на британските консерватори

Бареков обсъди важни теми с елита на британските консерватори

/КРОСС/На специална тържествена вечеря в лондонската галерия „Тейт" българският евродепутат Николай Бареков обсъди важни теми с елита на британските консерватори и с колегите си от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европарламента - водача на британските консерватори Ашли Фокс, лидера на ЕКР Саид Камал и зам.-председателя на групата Джефри ван Орден. По време на вечерята Бареков разговаря по темата за мигрантската криза с колегите си от ЕКР - бившия външен министър на Полша и настоящ лидер на полските консерватори Ана Фотига и лидера на финландските консерватори Юси Хала-ахо.

Галерия „Тейт" е британската национална галерия за международно модерно изкуство и арт-форми. Тя притежава най-голямата колекция с частна английска живопис, включваща картини на английският художник Томас Гейнзбъроу, един от основоположниците на английската национална школа.

Част от специалните гости на тържествената вечеря в лондонската галерия бе и Марк Фийлд, който е председател на Международния отдел на Консерваторите, депутат от Лондон и Уестминстър и член на комитета за разузнаване и сигурност. Бареков и Фийлд са разговаряли по темата за външната политика на България и ролята на българските консерватори в нея.

Николай Бареков беше специален гост и на Камарата на лордовете по покана на неговия добър приятел и приятел на България Лорд Мартин Каланан, който е лично удостоен с титлата от премиера на Великобритания Дейвид Камерън за особено големия му принос за укрепване позициите и авторитета на консерваторите в Европа и Европейския парламент.

Днес сутринта българският евродепутат се срещна с директора на британския Кралски институт за сигурност проф. Майкъл Кларк. На срещата са обсъдени въпросите за глобалната сигурност и тероризма. Проф. Кларк говори по темата "Основателна ли е хипотезата, че се намираме в Трета световна война". Според проф. Кларк има 5 големи кризи: 1. Нестабилност в Близкия изток и война между шиити и сунити. Според професора тази войната е по-скоро икономическа, отколкото религиозна. 2. Кризата в отношенията Европа - Русия 3. Кризата с еврото 4. Кризата с мигрантите 5. Криза с лидерството на Германия след скандала с "Фолксваген". По думите на проф. Кларк Германия, Англия, Франция и Италия не са единни и Европа отслабва. Той е на мнение, че след 2010 г. Европа не е сигурно място.

Годишната среща на върха на консерваторите в Лондон мина под знака на темата за икономическата и военната сигурност и включваше персонална среща на българската делегация с премиера Дейвид Камерън на „Даунинг стрийт" 10.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.