• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Проф. Константинов: Борисов и Фандъкова са вариантите за президент на ГЕРБ

Проф. Константинов: Борисов и Фандъкова са вариантите за президент на ГЕРБ

/КРОСС/ ГЕРБ държат четворка аса - Борисов, Фандъкова, Дончев и Николов. Това са основните кандидатури. Най-вероятно, ако не е Борисов, да бъде издигната Фандъкова.

Това заявява в интервю за "Труд" професор Михаил Константинов, бивш член на ЦИК.

В момента натискът върху Борисов да се кандидатира за президент е намалял, тъй като става ясно, че ГЕРБ няма да има проблеми. Ако обаче ген. Радев беше подкрепен от двете леви формации плюс всички, които не обичат ГЕРБ, случката щеше да бъде сериозна. Сега вече не е. Така че кандидатурата на Борисов продължава да е възможна и през септември ще чакаме да чуем кого издигат. Аз не мога да гледам на боб, коментира проф. Константинов.

На въпрос възможно ли е Симеон Сакскобургготски да се окаже кандидатът на ГЕРБ за президент, проф. Константинов отговаря: 
Хайде да спрем с подхвърлянето на имена. Не мисля, че това е кандидатура, която би имала шанс. Казахме кои са двете възможни имена. 

Проф. Константинов не предвижда ГЕРБ да издигнат Росен Плевнелиев за втори мандат, защото "кандидатурите на партията, които към момента имат някакъв шанс да бъдат издигнати, са сериозни".

Според него усложнената геополитическа обстановка също ще окаже влияние върху президентските избори у нас. 

Професор Михаил Константинов е категоричен, че балотаж ще има, защото на първия тур излезлите да гласуват няма да са достатъчен брой. 

Според него в момента рязка необходимост от предсрочни парламентарни избори няма, но ако такива избори има, две-три от сегашните политически формации няма да влязат. И това е една от причините за стабилност на Народното събрание - страхът от отпадане от парламента, коментира проф. Константинов. 

Ако някой може да предизвика предсрочни парламентарни избори в момента, това е партията ГЕРБ и естествено Борисов, допълни той. 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.