• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Проф. Константинов: Промените в правилника на парламента нямат никакво фундаментално значение

Проф. Константинов: Промените в правилника на парламента нямат никакво фундаментално значение

/КРОСС/ Промените, приети от Парламента за неговия правилник и които предстои да бъдат обсъдени, нямат никакво фундаментално значение. Това каза за Радио "Фокус" политическият експерт и изборен анализатор проф. Михаил Константинов.

Относно решението главният прокурор да бъде изслушван на всеки 3 месеца той коментира, че съдебната система трябва да бъде прозрачна, като няма нищо лошо хора на такава позиция да представят отчет пред Парламента.

Анализаторът коментира и решението да бъде закрита комисията, регулираща дейността на КЕВР, като не най-удачното в момента. "В момента има скандал около дейността на КЕВР. Когато се шуми около едно място, не е добре да се пипат повече нещата там. Сега всеки ще си помисли, че целта е нещо да бъде скрито. Тактически сега не беше най-удачният момент да се действа по въпроса. Защо обаче са го направили, не знам. Добре е да има парламентарен контрол над всичко. Не само че е добре, то е задължително. Въпросът е дали Комисията по енергетика ще може да върши и тази дейност ефективно", обясни той.

Относно предстоящото връчване на мандата за съставяне на правителство на най-голямата политическа сила - ГЕРБ, проф. Михаил Константинов посъветва да се използва едноседмичният срок за съставяне на кабинет и да не се бърза със взимането на решения.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Васил Здравков

Проф. Константинов от време на време се прави на улав. Парламентарната комисия за контрол над КЕВР се ликвидира, защото мнозинството от "комисарите" са излъчени от герб и ПФ. В края на м. дектември 2016 г. те изпълниха политическата поръчка на биби Комунисто от Банкя цената на газа да не се повишава през зимния период, защото тогава той щеше да загуби изборите.

26.04.2017 20:05:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.