• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Международен консултант ще прави анализ на концесията на „Юлен” в Банско

Международен консултант ще прави анализ на концесията на „Юлен” в Банско

/КРОСС/ Правителството обсъжда възможностите да се наеме достатъчно независим и авторитетен международен консултант, който да направи анализ на концесионния договор на "Юлен" за Ски зона Банско. Това съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на околната среда и водите Нено Димов.
Целта е да се поправят основните грешки в договора, които са още от 2001 г., поясни той. Тези грешки са, че в договора се говори за различни граници и територии на концесията като има само един безспорен елемент и това е контура на Териториално устройствения план, посочи министърът. "Очевидната сложност на този казус ще бъде обсъден чрез международен консултант. Става въпрос и за икономически анализ и желанието на правителството да повиши концесионното възнаграждение", заяви Димов.
На срещата ни с Марк Жирардели в понеделник говорехме, че ски спортът в България трябва да има бъдеще, посочи министърът. Жирардели, беше много диалогичен и това ми дава основание да мисля, че при достатъчно добро предложение от международен консултант може да се намери решение на казуса, който е вече от 17 години, заяви още Димов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мартин

Щом не можем сами да се справим, нека да дойдат чужденците и да ни оправят!

21.12.2018 19:05:02

Атрикон

Явно родните умни глави, които управляват държавата не могат да намерят разумно решение над десет години. А и така Тома Белев и хората му няма да могат да спекулират с реалната ситуация, касаеща концесията на ски зоната.

21.12.2018 01:13:41

Дани

ако ще и извънземен консултант да дойде, ама да оправи бакиите и да се действа. докато ние сме в застой другите се развиват!

19.12.2018 16:35:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.