• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Акценти в печата

Акценти в печата

/КРОСС/ Приемането на доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства в парламента е сред водещите теми в днешните вестници. Вчера председателят на Бюрото за контрол над СРС Бойко Рашков каза, че е имало случаи на нерегламентирано подслушване, включително на политици и магистрати, и отправи критики към работата на прокуратурата, МВР и ДАНС.

В подслушванията цари пълен произвол и беззаконие, пише в. "Сега" на първата си страница. След изнесените скандални данни в парламента главният прокурор заключи, че Апокалипсисът не е настъпил, пише още вестникът.

Бюрото за контрол на СРС-тата вече не може да гарантира на гражданите, че не са незаконно подслушвани. Прокуратурата не е разследвала стотици нарушения със СРС, Висшият съдебен съвет също нехае, продължава "Сега". Изданието отбелязва, че шефът на бюрото Бойко Рашков е влязъл в директен сблъсък с главния прокурор Сотир Цацаров, който пристигна в парламента, за да отрече твърденията.

Ушите на властта работят правилно, незаконно подслушване в ДАНС няма, заяви председателят й, това пък е водещото заглавие на в. "Труд". Приемането на доклада на Националното бюро за контрол на СРС от депутатите се оказа поредният повод за многочасови разправии между опозиция и управляващи. От БСП поискаха заседанието да е закрито, но от ГЕРБ и Обединени патриоти се противопоставиха на "заглушаването".

На първата си страница "24 часа" цитира Сотир Цацаров: Подслушване на журналсти? НЕ! Масово на политици? Пак не!

ДАНС рови в 28 едри сделки, е водещото заглавие на часовия вестник. 28 приватизационни сделки са посочени в доклад на ДАНС до прокуратурата. При тях са и основните проблеми при раздържавяването, допълва изданието. Цитирани са и думите на главния прокурор, според когото две прокуратури са били категорични, че нищо не може да се разследва заради изтекла абсолютна давност.

Друга тема, която намира място на първите страници е пилотирането на изтребителя "Рафал" от президента Румен Радев във военната база на френските военновъздушни сили Сен - Дизие по време на посещението му във Франция.

Румен Радев във въздушен "бой" над Франция, пише "Труд", а "24 часа" отбелязва, че държавният глава е бил силно впечатлен от възможностите на френския многоцелеви изтребител.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.