• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Шефът на ДАТО категоричен: Няма злоупотреби със СРС-та

Шефът на ДАТО категоричен: Няма злоупотреби със СРС-та

София /КРОСС/ Гарантирам, че няма възможност, не се използват и няма да бъдат използвани нерегламентирано специални разузнавателни средства и това е една от основните ни задачи за работа в агенцията. Това каза председателят на Държавна агенция Технически операции (ДАТО) Цветан Китов след заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите и СРС-тата.
Създадена е система за контрол, която показа, че ефективно работи и тази система постоянно се усъвършенства. Китов е категоричен, че бюджетът на ДАТО ще стигне да си изпълнява законовите правомощия и задължения и това по никакъв начин няма да повлияе на работоспособността на агенцията. Цветан Китов припомни,че идеята на въвеждането на принципа за финансова обвързаност беше да се засили контролът върху използването на СРС-та.
"За изминалата година и половина от влизането на закона в сила се създадоха и заработиха институции, които ефективно контролират, използването на специалните разузнавателни средства. Така че няма да има проблем от гледна точка на контрол", заяви той. За това дали да има или не такъв принцип, Китов каза, че ДАТО стриктно изпълнява законите.
"Няма проблем да има структури за контрол, даже искам да има завишен контрол, за да бъде абсолютно ясно, че в агенцията се спазват много строго и стриктно законите и да се изчисти името, което се беше създало в последно време", посочи той. Китов е категоричен, че със създаването на ДАТО има повече контрол и повече независимост, която дава възможност много точно да се планират действията по прилагането на СРС-та и това се показва и от работата агенцията тази година и половина от създаването й.
Комисията днес гласува да се приемат промените в закона за СРС, които се отнасят до отпадане на финансовата обвързаност. Председателят й Димитър Лазаров каза, че е нормално промените да влязат в четвъртък в пленарна зала на първо гласуване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.