• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Делчев: В горските територии в Копривщица има извършени нарушения и виновните трябва да бъдат наказани

Делчев: В горските територии в Копривщица има извършени нарушения и виновните трябва да бъдат наказани

София /КРОСС/ Във връзка с многобройните сигнали за нарушения и незаконно изсичане на гори в Копривщица Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии, зададе въпроси в рамките на парламентарния контрол днес към министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Въпросите са свързани с предприетите действия от МЗХ за предотвратяване на незаконната дейност в общинските горски територии и земеделските земи в Община Копривщица и съвместната работа на МЗХ и МВР за разкриване и предотвратяване на престъпления, свързани с дейностите в Общинския горски фонд в Копривщица.
Според думите на Делчев през последните месеци и години са констатирани редица нарушения в горските територии собственост на община Копривщица, включително незаконна сеч. Не за всички от тях, обаче, има данни за наложени административни наказания и извършени проверки от горската администрация на територията на Общината, каза той.
Делчев заяви, че е получил сигнали за отдавани под наем имоти за пасища на територията на Копривщица, без стопанинът да притежава добитък, като след това от тази площ е добивана дървесина.
В отговора си министър Танева поясни, че има извършени проверки от страна на МЗХ, при които са установени редица нередности. Има съставени 16 акта за установени административни нарушения на кмета на Копривщица, на бившия управител и на служители на Общинско предприятие и други, каза в отговора си министърът на земеделието и храните. Срещу служителите, отговорни за осъществяването на контрола в района на Копривщица, са образувани дисциплинарни производства, продължи министър Танева. Тя заяви, че констатациите от проверките са изпратени до Върховна касационна прокуратура, МВР, МОСВ, областния управител на Софийска област, кмета на Общината.
В реплика към отговора на министър Танева, Делчев заяви, че след като са установени нарушения в горските територии в Копривщица, виновните трябва да бъдат наказани.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.