• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Руски товарен кораб потъна в Черно море

Руски товарен кораб потъна в Черно море

/КРОСС/ Руски товарен кораб потъна в Черно море. Трагедията е станала в ранните часове на сряда, 19 април, а злополучният кораб се казва „Герои на арсенала", предава информационната агенция TACC, като се позовава на съобщение от Главното управление на Министерството на извънредните ситуации за Крим.

По-рано бе съобщено за изчезване на товарния кораб в района на Керченския пролив, след като е получен сигнал за бедствие в 3:54 часа през нощта, московско време.

„На 19 април в акваторията на Черно море претърпя инцидент корабът „Герои на арсенала", се казва в разпространеното от ведомството съобщение.

Съгласно предварителната информация на борда на кораба, плавал под панамски флаг, е имало 12-членен екипаж. В района е задействана е мащабна спасителна операция с участието на близо 130 души. Според „Интерфакс" вече има един спасен. Четирима са в полезренитето на спасителите и предстои да бъдат извадени. Засега останилите седем са в неизвестност.

„Заради силна буря товарният кораб се е разцепил на две и е потънал. Към настоящия момент е спасен един член на екипажа, украинец по националност. Във видимостта на корабите, които участват в спасителните работи, има още няколко души. Тяхното състояние е неизвестно", уточни представител на Федералната агенция за речен и морски транспорт ("Росморречфлот").

Съгласно наличната информация двама от членовете на екипажа на кораба са руснаците, единият от които - капитан. На борда е имало деветима украинци и един грузинец.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Руският кораб не е руски.Товарният кораб не е товарен.Потъналият кораб не е потънал.Потъналият руски товарен кораб в Черно море не е потънал в море.Загиналите руски моряци не са нито руски, нито моряци, нито са загинали.Това са измислици на гадния Запад.Чакаме Путин и Лавров какво ще кажат.Каквото кажат, това е истината.

19.04.2017 13:11:03

Анонимен

Защо пишете, че руски товарен кораб е потънал, при условие, че корабът плава под панамски флаг и на кърмата му под името пише Panama.

19.04.2017 10:16:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.