• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

КНДР настоява Южна Корея да се откаже от ежегодните съвместни учения със САЩ

КНДР настоява Южна Корея да се откаже от ежегодните съвместни учения със САЩ

/КРОСС/ КНДР настоява Южна Корея да се откаже от провеждането на ежегодните съвместни учения със САЩ Ulchi Freedom Guardian. Това изявление бе направено в петък от представителя на Комитета на КНДР за мирно обединение на Корея (KMOK), който отговаря за отношенията между Севера и Юга. Според него тази опасна демонстрация на сила "е репетиция за инвазия в народната република и подготовката за превантивен ядрен удар по нейна територия".
В KMOK смятат, че южнокорейските власти "само на думи говорят за доверие и диалог със Севера, но в действителност активно участват в учения, насочени срещу КНДР, заедно с американските империалисти". Реалностите сочат, че военните маневри, инициирани от Южна Корея и Съединените щати, са "основен фактор за подкопаване на мира и стабилността на Корейския полуостров и предотвратяване на подобряването на отношенията между Севера и Юга", се казва в заявлението.
В тази ситуация, властите на Южна Корея "трябва ясно да заявят своята позиция и сериозно да се замислят за това, което те искат - диалог или конфронтация, мир или война".
Годишните командния учения на САЩ и Република Корея Ulchi Freedom Guardian приключиха на 28 август. Като част от упражненията съюзниците работиха по подобряване на координацията във въздуха, включително и "съвместни космически операции." В маневрите участваха 50 хиляди южнокорейски и около 30 хиляди американски военни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.