• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Една държава може да утежни ситуацията за Тръмп

Една държава може да утежни ситуацията за Тръмп
Американският президент изглежда остави на заден план опасността от Северна Корея

/КРОСС/ Предизвикателствата пред американския президент Доналд Тръмп са много – импийчмънт у дома, предизборна кампания, търговските конфликти с Китай, военно напрежение с Иран, проблеми в Сирия, Либия и Афганистан.

На фона на всичко това не изглежда изненадващо, че след сблъсъка миналата година Северна Корея не намира място в приоритетите на Белия дом, пише Bloomberg. Годините на разговори, включително двете срещи на върха, не показаха голям напредък по отношение ограничаването на ядрените амбиции на Пхенян.

Това не означава, че Северна Корея не може да създаде проблеми за американския президент, който се подготвя за изборите през ноември. Режимът на Ким Чен-ун може да е потаен и изолиран, но не иска да бъде игнориран. Преди всичко Ким иска международно признание на Северна Корея като ядрена сила и място на масата с по-големите играчи.

Северна Корея има дълга история в крайните действия, за да накара страните да си сътрудничат с нея или да ѝ дадат икономически отстъпки.

Вече има сигнали, че страната тихомълком е рестартирала някои ядрени операции. Тя все още се въздържа от тестване на ракети с голям обсег на действие (които на теория биха могли да ударят САЩ), но това не означава, че няма да го направи, ако наистина иска да привлече вниманието на Тръмп.

Има и други сигнали, че Пхенян е готов да разтърси ситуацията. Според съобщения страната е заменила своя външен министър, който беше на поста от 2016 г. насам, с Ри Сон-гуон - бивш офицер от армията. Това може да подскаже по-трудна линия напред в отношенията между Вашингтон и Пхенян.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.