• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Тръмп за Северна Корея: Ще се погрижим за това

Тръмп за Северна Корея: Ще се погрижим за това

/КРОСС/ Северна Корея изстреля поредната си балистична ракета, което предизвика мигновенни реакции от международната общност. Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе доста по-лаконичен от обикновено по темата, но отново размаха пръст на Ким Чен-ун и режима му.

„Ще се погрижим за това", обяви Тръмп.

Това обаче бе възприето от някои анализатори като отстъпление в сравнение с предишните му думи, че ще засипе с „огън и гняв" Северна Корея.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обаче предупреди Пхенян „да не изпробва търпението на президента или възможностите на въоръжените сили на САЩ", като подчерта още, че „всички опции" са на масата по отношение на севернокорейския проблем.

По-рано държавният секретар Рекс Тилърсън заяви, че „преговорите продължават да бъдат възможност, засега".

Междувременно Доналд Тръмп обсъди ситуацията с японския премиер Шиндзо Абе, който пък от своя страна призова всички държави да се придържат стриктно към санкциите срещу КНДР.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че изстрелването е поредното нарушение спрямо резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, което нарушение освен това подкопава регионалната и международна стабилност. Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин предупреди режима в Пхенян, че Сеул е подготвен срещу провокации, като добави, че за международната общност няма друга възможност освен въвеждане на нови икономически санкции срещу Пхенян. Такива действия поиска и японският премиер Шиндзо Абе, според който всички страни трябва да продължавата да се придържат към спазването на санкциите спрямо Северна Корея.

„Осъждам новия балистичен безотговорен опит на Северна Корея", написа в една от социалните мрежи френският президент Еманюел Макрон, докато британският външен министър Борис Джонсън заяви, че „това не е правилният път" за режима в Пхенян, който трябва да започне да се грижи повече за своите хора. Американският държавен секретар Рекс Тилърсън подчерта, че възможността за дипломатическо решение е отворена „за сега", докато от Северна Корея отхвърлиха протегната ръка, като заявиха, че изключват възможността да седнат на масата за преговори със САЩ докато не развият пълния потенциал на ядрената си програма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.