• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

La Stampa: Ким Чен Ун, държавният глава, който вярва, че Рамбо наистина съществува

La Stampa: Ким Чен Ун, държавният глава, който вярва, че Рамбо наистина съществува

/КРОСС/ Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун, който е почитан като божество от гладуващото население на страната, освен безбройните си странности, показва и нечувана жестокост, пише La Stampa, цитирана от fbr.bg .

През декември миналата година той обяви, че Северна Корея има готова водородна бомба. Винаги е било трудно да се разбере дали заявленията на КНДР са сериозни, както за съседките ѝ Южна Корея и Китай, така и за вражеските САЩ.

Единствено самите северни корейци разбраха, че вождът им не се шегува. Според южнокорейския режисьор Шин Санг-ок лидерът Ким Чен Ун смесва реалността и киното: „Той харесва Рамбо, Джеймс Бонд и филмите на ужасите „Петък 13“, но вярва, че всички те са реални“. Играта на актьорите се наслоява върху реалността. Това е обяснението и за факта, че само при появата на Ким Чен Ун пред публика и хората веднага започват да плачат повече, отколкото на концертите на Бийтълс или Джъстин Бийбър.

Колективната истерия кара гладуващия народ да живее в емоционално самовнушение, в тревога, в страх. Театралните сълзи се превръщат в истински, човек може да види по телевизията разплакани хора по какъв ли не повод.

32-годишният Ким Чен Ун, известен  със своята стеснителност и любовта си към баскетбола, уплаши целия свят след като създаде най-силното в историята изкуствено земетресение. „Ако видиш бащиния пистолет в ръцете на петгодишно дете, какво ще направиш?“, коментира случилото се един от дипломатите на  Съвета за сигурност на ООН, който се събра извънредно заради събитието. Сега всички се боят, че Ким Чен Ун може да продава оръжие на терористите или да изстреля ракети към Лос Анджелис и Вашингтон.

Скритата незрялост е ключът за разбирането на променливото поведение на този лидер пълен с тайни, луд параноик. Да се превърне в ядрено страшилище е най-сигурният начин да наплаши всички, да ги държи в постоянен страх и да иска още. Ирационалността заедно с кибератаките, нарушаването на човешките права, присвояванията и ядрените експерименти трябва да послужат като доказателство, че най-младият държавен глава в света не е слабак. Ким Чен Ун пуши цигари „Yves Saint Laurent“, пие „Johnnie Walker“ и кара Мерцедес Бенц 600. Глези се със сауни, докато народът му умира от глад, благодарение на политиката на баща му – „геният на гениите“, Ким Чен Ир, който в някаква степен беше благороден в отношенията си с роднините си и подчинените си. Синът му, напротив, си създаде образ на истински тиранин, особено в отношенията си с „Магическия кръг“ от старци, които му бяха съветници. Това е школата на Кадафи, Садам Хюсеин и Енвер Ходжа.

Руският специалист по севернокорейските въпроси Андрей Ланков твърди, че е „невъзможно да бъде началник на хора, които са повече от два пъти по-възрастни от него, те не го разбират и не го взимат на сериозно“. И ето вече цялата страна, а и съседите ѝ се отнасят към него сериозно. Страхът от ядреното божество, което може неочаквано да унищожи всички, стана част от вътрешния свят на севернокорейците. Този страх сега може да завладее целия свят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Статията е американска дезенформация!!!

08.01.2016 12:56:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.