• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

САЩ И Южна Корея преустановяват воените учения

САЩ И Южна Корея преустановяват воените учения

/КРОСС/ САЩ и Южна Корея са се споразумели да преустановят за неопределен срок някои от съвместните учения, съобщи Пентагонът.

Това става след срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун по-рано този месец, предаде Ройтерс.

"За да се подпомогне прилагането на резултатите от срещата на върха в Сингапур, в координация с нашия съюзник Република Корея, министърът на отбраната (на САЩ) Джеймс Матис преустанови за неопределен срок избрани учения", заяви говорителка на Пентагона. Тя добави, че това включва преустановяване на учението "Бранител на свободата", както и на две учения по програма за обмен, засягащи морската пехота, които трябваше да се състоят в следващите три месеца.

На пресконференция след срещата с Ким в Сингапур Тръмп заяви, че ще спре редовните военни учения с Южна Корея, които определи като "доста провокационни" и скъпи. Северна Корея отдавна искаше да бъде сложен край на военните учения. По-рано през седмицата САЩ и Южна Корея обявиха, че преустановяват планираното за август учение "Бранител на свободата".

Говорителката заяви, че вчера Матис се е срещнал с държавния секретар Майк Помпейо, председателя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд и съветника по националната сигурност на Тръмп Джон Болтън.

"В помощ на предстоящите дипломатически преговори на държавния секретар Помпейо всякакви по-нататъшни решения ще зависят от това дали КНДР ще продължи да преговаря по продуктивен и добросъвестен начин", каза тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.