• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Коритаров: Прицел на атаката може да се окаже не толкова Борисов, а Пламен, агентът от документа

Коритаров: Прицел на атаката може да се окаже не толкова Борисов, а Пламен, агентът от документа

/КРОСС/Това е документ, изваден от МВР по времето, когато Бойко Борисов е станал главен секретар. Това е направил оперативен работник, който от страх е извадил името на Борисов. Документът е заменен.

Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР, който е запознат с документите като част от „България без цензура". По думите му документите, с които разполага Бареков, са със сигурност от МВР. Бареков няма как да прави фалшификация, по простота причина, че той няма достъп до регистри и пр.

Преди да бъде направена проверка и да бъдат изяснени фактите, се говори. Очевидно това е целта, каза от своя страна журналистът Георги Коритаров и посочи: Вижте този текст, писан е на пишеща машина. Как се добавя текст или се изважда текст, писан на пишеща машина? Трябва да го препишеш. Кой е този оперативен работник, който ще направи това? Има нещо много смущаващо - преписано е, сложени са същите знаци - строго секретно и т.н. Нали разбирате, че това не може да го направи един човек.

Това разследване трябва да стигне до края, настоя Коритаров. Той допусна, че е напълно възможно у нас да има специална лаборатория, добре оборудвана, за фалшифициране на документи. Тези документи трябва да бъдат безпощадно проверени, каза още журналистът.

Коритаров цитира изказването от вчера на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който заяви, че такъв документ има, без пасажите за Бойко Борисов. Което означава, посочи той, че такъв агент, Пламен, има и той е изложен на опасност.

В МВР не могат да говорят на адекватен, смислен български език и не правят разлика между пасаж и изречение и някой очевидно доукрасява манипулацията. Като имаш предвид нещо и си главен секретар на МВР ще го кажеш точно, каза още Коритаров.

Кой има интерес от този скандал?

Според Коритаров - някой, който не иска Бойко Борисов да му е премиер Според Радулов - някой, който не иска един разбойник да му е премиер

По думите на Георги Коритаров прицел на атаката може да се окаже не толкова Борисов, а този човек Пламен и той да бъде линчуван. Журналистът допусна и всичко това да стигне в Европа и да се стигне до безпрецедентен скандал.

В писмото си Барков посочва: "Разполагам с пет копия на преписи от документи, от които става ясно каква е самоличността на агент Пламен и неговите премеждия в СИК и ВИС през годините. Неговата самоличност ще бъде запазена, защото такива са законовите и морални изисквания. Макар да е работил за службите, информаторът с инициали „Д. П." е бил малтретиран редовно от представители на ВИС-2, но същевременно е бил пазен от МВР заради информацията, която е изнасял от средите на ъндърграунда."

Николай Радулов не се съгласи с тезата на Коритаров и определи хипотезата му като реакция на неговата болка, че Румен Петков го е разкрил.

Коритаров покани Радулов в своето предаване, но експертът отказа с мотива, че журналистът прави манипулации. Разговорът продължи в спор между двамата. Г-н Радулов, вие трябва да си скъсате всички дипломи, каза Коритаров на Радулов, който отскоро е вече и професор. Журналистът заяви, че и Николай Бареков е абсолютно невеж и некомпетентен и при гостуване в негово предаване се е объркал тотално в квалификациите относно Борисов. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ей го и този агент - седнал акъли да дава. Скрий се бе, фъфляк!

30.07.2014 10:55:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.