• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Стойчев: Новото антикорупционно законодателство е безобразие

Стойчев: Новото антикорупционно законодателство е безобразие

/КРОСС/ Като безобразие определи новото законодателство за борба с корупцията социологът Кънчо Стойчев, след като вчера президентското вето над закона беше преодоляно в парламентарната правна комисия. В сутрешния блок „Добро утро, България" на радио „Фокус" Кънчо Стойчев коментира, че проблемът на страната ни е не самата корупция, а това, че не се борим с нея.

„Акт на безобразие ще нарека директно новия Закон за борба с корупцията, който спокойно може да наречем „Закон за неборба с корупцията". Факт е, че в България няма висш политик, осъден за корупция, и ние сме единствената страна в света. Ние не сме на първо място по корумпираност, това е спекулация и недоброжелателност. Наскоро завърших глобално изследване, отново по въпросите с корупцията, в над 60 страни в света, то показва, че България изобщо не е на дъното, но по един показател се намираме там и това е, че не се борим с корупцията", коментира Стойчев.

Той допълни, че у нас има достатъчно закони, с които да се бори корупцията стига, обаче, те да се прилагат ефективно.

Социологът говори и по темата за започващото официално днес европредседателство. Според него преекспонирането му ще доведе до сериозни разочарования. По думите му твърдението, че страната ни председателства Европа е далеч от истината, тъй като ротациононното поемане на тази задача дава на България само техническа функция.

„Истината е следната - има Съвет на министрите в Европа, чисто ритуално този съвет, ротационно за шест месеца се председателства от дадена страна. Не искам да подценя ролята на председателя на едно събрание. Това е една техническа функция и да се създават очаквания за някакви постижения на България в изпълнението на тази функция е много подвеждащо и би могло да се превърне в бумеранг и разочарование. Да, ние трябва да се справим с тази техническа задача и смея да твърдя, че ще се справим, но нищо повече от това не следва", обясни той.

Кънчо Стойчев коментира още, че това, което ще последва от председателството е, че България ще попадне под светлините, насочвайки вниманието на Европа към нас.

„Така обаче изпъкват убийства и корупционни проблеми, с които държавата ни е неспособна да се справи", добави социологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ц. Йовчев: Руската заплаха за България е факт

14.01.2018 10:39:29

Анонимен

ИМА, САМИЯТ ТИ!

12.01.2018 23:40:48

Анонимен

ПО ГОЛЯМО БЕЗОБРАЗИЕ ОТ ТЕБЕ НЯМА .

12.01.2018 13:06:53

Анонимен

Тук на територията не ги "осъждат" ами ги "отстрелват" висшите "политици"!

11.01.2018 11:03:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.