• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атанас Костадинов: Не искаме избори по абсурден Изборен кодекс

Атанас Костадинов: Не искаме избори по абсурден Изборен кодекс

/КРОСС/ "Опрощаването на дълговете на Главно мюфтийство поражда няколко проблема, освен религиозен - социален, морален и финансов. Не вярвам, че с опрощаването на тези над 8 млн. лв. се пази националната сигурност, каквато теза бе развита от Йордан Цонев". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Атанас Костадинов пред БСТВ. Той добави, че пари от трети страни не трябва да влизат във вероизповеданията у нас, но трябва да се намери модел- плащанията на задълженията да бъдат отложени, но не и опростени. Той заяви, че очевидно става въпрос за политическа договорка между ДПС и ГЕРБ- едните да осигурят кворума и да кажат какво искат, а другите да го гласуват. "Нека съберат и гласуват всички закони, които искат и да вървим към избори", призова Костадинов. Той коментира, че тези договорки не са модела, към който трябва да върви страната. "Неща, които трябва да са държавен приоритет, се договарят с пазарлък. Ние не можем да влезем в тези договорки и да прекрачим границите на нормалното, затова излязохме от парламента", категоричен бе социалистът.

"Българските граждани нямат доверие в политиците, затова не можем да отстъпваме от основни принципи. Не искаме да правим избори по абсурден Изборен кодекс, защото с него се посяга на основни права на хората и тайната на вота", категоричен бе Атанас Костадинов. Той коментира, че няма да се актуализират изборните списъци, няма да има и публичeн регистър на избирателите и ще се продължи съществуването на 1 млн. души повече в списъците, няма да има машинно гласуване, но управляващите са се съгласили да върнат преференциите и да се смени съставът на ЦИК. "Това е стъпка напред, но е и прикриване на проблема. Затова за новия състав на ЦИК БСП предлага хора, които ще спазват закона и ще следят за спазването на правилата, имат сериозен опит и са добри професионалсти, както и експерти", каза още Атанас Костадинов.

Посланието на Медведев към правителството за гаранции от ЕК беше ясно - нямаме ви доверие

"Когато изпаднеш в ситуация- 10 години да обясняваш на целия свят, че Белене е "гьол", а "Южен поток" не трябва да съществува и за една година да искаш да се случи нещо с тях, се получават пречки и абсурди", коментира още Атанас Костадинов. Народният представител уточни, че посланието на Медведев към правителството за гаранции от ЕК беше ясно - нямаме ви доверие. Той коментира, че такива не са нужни и ЕК не може да ги даде.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.