• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

И Камен Костадинов напуска ДПС в парламента

И Камен Костадинов напуска ДПС в парламента

Камен Костадинов от ДПС напуска 44-тото Народно събрание, за да даде личен пример на избраните на случаен принцип депутати от партията. Това каза избраният от Велико Търново народен представител от ПГ на ДПС Камен Костадинов по време на брифинг в парламента във връзка с избраните преференциално депутати, предаде "Фокус".

„Напускам 44-тото Народно събрание. Това мое решение е продиктувано от следните съображение. Във Велико Търново и в Бургас и в двете листи бяха реализирани преференции на случаен принцип", каза той. По думите му водачът на листата има освен привилегията да бъде водач и отговорността за поведението на хората в съответните листи. „Считам, че отговорността и примера се дават лично", заяви Костадинов. Той посочи, че иска да покаже, че политика не се прави само в парламента и че са част от съответните партии и представляват колективна роля. Камен Костадинов поясни, че след изявлението ще депозира своето заявление за напускане на 44-тото Народно събрание. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че политическите партии са обществени организации, създадени на доброволен принцип от хора с общи интереси , обща идеология и общи цели. „Членството в партията е доброволно. Всички членуващи в партията, в обществената организация създават общи правила и ги спазват. Неспазването на правилата автоматично изключва персоната от организацията. ДПС като партия притежава тези основни характеристики. Като всяка партия ДПС има правила, чието спазване е основно задължение на доброволно членуващите в нея. Дейността се ръководи според устава и решенията на съответните партийни органи. ДПС има решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15 и в случая 9/ 9", каза Карадайъ. По думите му колегата му Ангел Исаев е декларирал, че няма да реализира мандат на този феномен. Карадайъ посочи ,че за съжаление той е решил да реализира мандат не по правилата. „Ние ще имаме и законодателна инициатива за решаването на този въпрос", каза Карадайъ и обяви, че уважава решението на Камен Костадинов да даде пример.

Първият независим депутат в 44-тото Народно Събрание стана Ангел Исаев. Часове, след като започна работа новият парламент, стана ясно, че ДПС е изключило от групата си Ангел Исаев и той ще е независим депутат. Причината е, че избраникът от Бургас не се е съобразил с решение на ДПС от 2015 г., според което никой от кандидатите за народни предста. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.