• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Арест за сина на председателя на Комисията по досиетата

Арест за сина на председателя на Комисията по досиетата

/КРОСС/ Синът ми вчера беше освободен от ареста и се надявам днес да бъде отново на работа. Синът ми е от тази хора, който е съдействал на прокуратурата, но е работил с тях в рамките на година и половина. Още от началото откакто той е в ДФ „Земеделие" той работи с прокуратурата за изясняване на корупционните практики. Аз се надявам, че в хода на разследването ще се докаже това нещо и вярвам силно в справедливостта и в действията на българската прокуратура и в съда, ако се стигне и до там, че задържането на сина им е едно недоразумение в цялата съставна част на повдигнатото обвинение. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Евтим Костадинов, председател на Комисията по досиетата, по повод на вчерашното задържане на сина му Калоян Костадинов, който вчера беше сред задържаните в ДФ „Земеделие".

Със заповед на директора на фонда, синът ми е бил назначен за ръководител на работна група, която излиза със становище, че няма проблем по разглежданата от тях документация. Евтин Костадинов уточни, че работната група не се е занимавала с лозаро-винарската програма свързана с Миню Стайков, а става дума за програма за селските райони за някакви оранжерии. Дори до настоящия момент синът ми е нямал и няма право нито да разпределя, нито да подписва за превеждането да някакви суми. Това, което се втълпи в публичното пространство и което лично ме засегна и като родител, и като ръководител на една структура, аз считам, че се повдигна едно публично оклеветяване, при положение че синът ми и работната група са нямали правомощията, за които ги обвиняват. Те са имали правомощията само да дадат едно работно становище, а решението се взема от по-горе настоящия ръководител във фонда, допълни Евтим Костадинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.