• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Герман Костин отива на съд за убийството на откритото в куфара дете

Герман Костин отива на съд за убийството на откритото в куфара дете

/КРОСС/ Руският гражданин Герман Костин отива на съд заради убийството на 5-годишния Никита Плтоников, който бе открит миналата година в куфар в района на софийското село Долни Пасарел. От прокуратурата смятат, че той е удушил детето и е убил майка му Ана, за да задържи за себе си пари, които преди това му били преведени от семейството. Тялото на майката бе открито край Приморско двайсетина дни, преди да бъде намерен трупът на детето.

Според разследващите Костин, който е бивш рейнджър, воювал в Афганистан, се запознал с бащата на убитото дете през 2012 г., след като публикувал обява за продажба на имот в Северен Кипър, където живеел. В началото на 2013 г. семейството купило жилище в комплекс на острова, а майката и детето се преместили там. Костин непрекъснато предлагал на съпруга да инвестира в строителство. В крайна сметка мъжът се съгласил и платил 60 хил. лв. за строителство на жилищен комплекс в гр. Керения. След това мъжът решил да се включи и във втори строителен проект, продал къщата си в Москва и платил на Костин 125 257 паунда като инвестиция. За покупката на земя за третия проект бащата платил 259 701 паунда. "За нито един от трите инвестиционни проекта, за които мъжът бил инвестирал, не получил от Костин официален документ, обективиращ негова собственост. Отговорът бил, че впоследствие такъв ще бъде предоставен на майката", пише в съобщението на прокуратурата.

През лятото на 2014 г. майката заявила на бащата, че иска да се разделят. Преди това тя получила туристическа виза за България. Заради разрива между двамата Костин я убедил да се премести у нас, защото се страхувал, че тя може да има претенции към инвестициите в Кипър, смятат разследващите. Майката и детето пристигнали в България през юли 2014 г. и останали в апартамент на Костин до септември. Малко по-късно бащата дошъл у нас да ги търси, но Костин му обяснил, че не знае къде са, и му предложил да инвестира в имот в София. За този пореден проект му били преведени 80 хил. евро.

Според разследващите в началото на миналата година майката започнала да се интересува какво става с обектите в Кипър. "Притиснат от всички обстоятелства, Костин взел решение да се облагодетелства лично, както и семейството си с получените в Северен Кипър и София големи суми пари. Единствената пречка за реализирането на този план било знанието на майката, която била в течение на всички сделки", смятат от прокуратурата. Разследващите твърдят, че Костин е закарал майката и детето до Приморско на 8 февруари, но се върнал само с момченцето. След това го удушил, поставил го в куфара и на следващия ден го изхвърлил в язовир "Искър" в Кокаляне.

От прокуратурата твърдят, че обвинението се подкрепя от множество експертизи, местонахождение, установено по клетки на мобилни оператори, СРС-та, както и доказателства, предоставени от Русия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.