• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ив. Костов: ФГВБ се управлява от държавата, но е на банките

Ив. Костов: ФГВБ се управлява от държавата, но е на банките

/КРОСС/ „С КТБ се случват интересни неща. Оказва се, че собственик на сградата на банката на пл. „Гарибалди" е защитен свидетел. Нека прокуратурата да каже как защитен свидетел е успял да купи сградата", призова бившият премиер Иван Костов в интервю за BTV.

„Договорът ми с КТБ включваше клауза, която позволява да бъде прекратен. Прекратяването - а не промяната на договора, е одобрено от Фонда за гарантиране на влоговете", каза Костов.

ФГВБ е собственост на банките, а не на държавата, така че не тя е ощетена. Премиерът Борисов се е объркал. Фондът се управлява от държавата, но е на банките", допълни бившият премиер.

„Не крия, че съм се срещал с Цветан Василев. Познавахме се, но не сме били чак приятели. Той всъщност помогна на много хора. Много хора ходеха при него, защото има дълбоки познания за българската икономика", каза Костов по повод това, че името му се появи в публикуваните списъци на хората, които са се срещали с банкера.„ ", коментира Иван Костов.

Костов отбеляза редица грешки в действията по въпроса с КТБ. „Сега Оманският фонд съди България за умишлен фалит на банката. Ако съм Оманският фонд и съдя България, информацията, че е започнало разследване срещу квесторите на КТБ, т.е. , че те са престъпници, е добре дошла за мен. Оманският фонд, а след това и Цветан Василев ще си вземат парите от КТБ. Тук говорим за стотици милиони", подчерта Костов.

Костов продължава да е убеден в умишления фалит на КТБ. Според него фалитът на банката не е струвал нищо на държавата, независимо от платените на вложителите компенсации. Ако умишленият фалит на КТБ бъде доказан, предстоят още по-мрачни събития, прогнозира той. „Най-страшното, което ще се случи, е, че тези спорове кой е прав или не за КТБ няма да се решат от медиите, няма да е в Народното събрание, нито пък в правителството. Този въпрос ще се реши от европейски съд, защото Оманският фонд съди България вероятно за умишления фалит на КТБ. Ако съдът счете, че аргументите му са достатъчно солидни, тогава ще има нарочен, умишлен фалит на КТБ и никой в България не може да го промени", твърди той.

„Аз съм само щрих от пейзажа, в момента тече мощна атака срещу българската политическа система. Внушава се, че тези, които са вложили парите си в банката, са престъпници. Да се публикуват имената на най-големите вложители, е активно мероприятие", посочи Иван Костов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.