• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Костов готов да съди Ханке, но в САЩ

Костов готов да съди Ханке, но в САЩ

/КРОСС/ Бившият премиер и екслидер на СДС и ДСБ Иван Костов изрази готовност да съди Стив Ханке, но показа недоверие към родната Темида. Костов беше категоричен, че ще се обърне към американската съдебна система, не и към българската, ако реши да заведе дело за клевета.

"Г-н Ханке, ако се осмели да твърди, че аз съм корумпиран, но в САЩ, че тук съдилищата кого ще осъдят...", каза в студиото на "Плюс-минус" Костов. Повод станаха думите на бащата на валутния борд, че е предал папка с данни за корупция на Петър Стоянов, който веднага се е накарал по телефона на Костов.

Попитан защо тогава по-късно синият президент го подкани публично: "Иване, кажи си?!", Костов намекна, че е предпочел да бъде жертвата, но не и да проговори. Тогава бяха сменени десет министри от кабинета му без обяснения от негова страна. Махането им било политическо решение, обясни Костов.

"В моята култура е невъзможно да лепя етикети, особено да ги наричам корумпирани, криминални, престъпници. Да ги махам това е политическо решение. Тези решения са политически. Аз политическия акт съм го извършил", каза Иван Костов. "Поел съм върху себе си всичко. Разбира се, че съм го поел но предпочитам аз да страдам, отколкото аз да стана клеветник", каза Костов по адрес на членовете на своето правителство, които е уволнил.

Той не счита, че е извършил криминална приватизация, а смята тъкмо обратното - че е спасил "Кремиковци", продавайки за 1 долар, защото иначе щял да фалира, а така му удължил живота. "Чувствам се, че съм изпълнил дълга си пред страната, защото съм стабилизирал българския лев, макроикономиката, изградили сме бизнес... И затова съм поел и ще поемам и за вбъдеще такива негативи", завърши Иван Костов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Крайно време е САЩ да се издължат към България, а именно: Да публекуват списъците на българските милионери и милиардери, ограбили българите и складирали парите в $$$$$$$-ри! Иван Костов с неговите OFF-шорки окраде и изнесе над 10 милиарда $. Време е за възмездие, животът ни мина да съзерцаваме тези престъпници!

27.02.2020 10:31:11

Сюжет за малък разказ

По време на костовото управление в квартала имахме бездомно куче - черно като циганин возил кюмюр и изключително злобно. Лаеше и хапеше по всички пред нашия вход. Един ден чух от комшията, под чиято кола се криеше, че се казва КОСТОВ. И това се оказа фатално за песа тъй като хората явно го свързаха с премиер-министъра, който за повечето беше пълен бандит и ограбил труда на поколения българи. Няколко дни по-късно след като стана известо на съкварталците ни името му Костов просто изчезна. Или се бе скрил при съименика си или просто омразата на комшиите ми към Командира отнесе в небидието горкото бездомно куче.

27.02.2020 00:51:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.