• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Цацаров: Казаното от Костов удивително съвпада с изявление от чужбина

Цацаров: Казаното от Костов удивително съвпада с изявление от чужбина

/КРОСС/Иван Костов остро нападна прокуратурата вчера, обвинявайки я, че е опорочила одита на Корпоративна търговска банка. Според него обвинението трябвало да напусне територията на КТБ и одиторите да работят 6 месеца, а не 10 дни.

Експремиерът посъветва в интервю за "Дарик" да бъде питан главният прокурор "какви досиета сте взели и на каква сума са кредитите в тези досиета". Аз подозирам, че сумата ще бъде близка до тези липсващи 3,5 млрд. лв.", смята Костов и обвини прокуратурата, че е действала "върху и заедно с одита и по този начин го е опорочила".

"24 часа" попита Сотир Цацаров какви и колко кредитни досиета на клиенти на КТБ има в прокуратурата и дали обвинението ще напусне банката.

"Казаното от г-н Костов удивително съвпада с едно друго изявление, направено от чужбина", бе лаконичният коментар на Цацаров.

Така на практика обвинител № 1 потвърди подозрението, че банкерът Цветан Василев и политикът Иван Костов защитават обща теза. На 11 юли мажоритарният собственик на КТБ разпространи от Виена отворено писмо след съобщението на БНБ, че липсват и вероятно са унищожени в дните преди квесторите да влязат в банката съществени части от кредитни досиета за кредитен портфейл за 3,5 милиарда лева.

"Естествено е, че досиетата са в следствените органи", обявява в петък Василев.

Главният прокурор обаче е категоричен, че нито едно кредитно досие в оригинал не е в следствените органи.

"Органите на прокуратурата не са иззели нито едно кредитно досие в оригинал. Ние работим със заверени копия, а одиторите проверяват само оригинални кредитни досиета", обясни Цацаров.

Иван Костов, който ръководи Лаборатория за управление на риска, подозира, че след изборите, ако Доган остане във властта, капиталът на КТБ щял да бъде обезценен силно и ще облагодетелства единици.

От своя страна бившият силов министър Богомил Бонев призова Костов: "Иване, кажи си колко загуби". 

Коментарът му във Фейсбук бе във връзка с позицията на Иван Костов, че одитът на Корпоративна търговска банка е опорочен от прокуратурата.

"Иване, кажи си! Колко загуби? Връзките ти с Цв. В. са известни отдавна. Не прави мечешка услуга сега. Одитът беше длъжен да отчете, че в прокуратурата са иззети документи, включително кредитни досиета. И затова има опис в КТБ. Който не е прочетен от одиторите на БНБ. Но ти си само лаборант, що ли питам", коментира Бонев в социалната мрежа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.