• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ясен Тодоров: ВСС не иска да играе в мач срещу Светлозар Костов

Ясен Тодоров: ВСС не иска да играе в мач срещу Светлозар Костов

София /КРОСС/ Фактите, които изложи пред вас прокурор Светлозар Костов, са неверни. Това заяви пред Нова телевизия шефът на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров. Той изрази своето възмущението си от Костов, който преди време посочи, че ВСС работи задкулисно и има хора, които влияят върху гласуването. Това стана, след като никой не одобри кандидатурата му за шеф на специализираната апелативна прокуратура. Костов отиде и по-далеч, като заяви, че трите сигнала по делото "Октопод" срещу него са били проверявани прекалено стриктно. Той посочи, че обвиняемите по делото са го срещали в коридорите на Съдебната палата и директно са му заявявали, че правителството ще падне, като го питали: Какво ще правите тогава, г-н Костов?
Според Костов целта е била делото да се довлачи до смяната на кабинета, а това съвпадало с интересите на организираната престъпност.
По никакъв начин Костов не е викан във ВСС, каза още Тодоров. Той отрече да е тормозен прокурора; създавал се пълен комфорт. Още през юни било разгледано изложение на сдружението на жертвите на организираната престъпност "Св. Георги", като част от сигнал на Алексей Петров, увери Ясен Тодоров.
Костов заема много сериозна административна длъжност в съдебната система. Това, че е загубил един конкурс, не е фатално, добави той. Може би към момента не е подходящ и другият кандидат се е представил по-добре, каза още той. ВСС не иска да играе в мач срещу него. Там има сериозни хора, не обидени деца, увери още Тодоров. Не можем да му искаме оставка, каза още Тодоров и добави, че в момента в Етичната комисия върви проверка срещу казаното от него.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.