• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:

в. "Монитор"
Порция цаца удари 10 лева
Четиричленно семейство харчи стотачка на ден
Скъпотия като за Гинес шашка чуждите и родни туристи по морето това лято, като хората пропищяха от надутите цени на храна и атракциони.
Напук на по-евтините нощувки в хотелите, по плажа и в заведенията десетачките вървят неусетно и дори 100 лв. на ден не стигат на 4-членно семейство, за да се нахрани и да отдъхне край вълните, недоволни са неорганизираните туристи. Порция пържена цаца по Северното Черноморие удря 8 лв. по плажните заведения, а на Златните от години си е десетачка. Миналата година по капанчетата край морето беше по 2-3 лв., а на самия плаж 6-7 лв.


в. "Телеграф"
Ученик погребан жив на плажа
Ученик загина от задушаване, след като беше погребан жив на плажа в Несебър.
18-годишният Петър от Езиковата гимназия в Пазарджик бил затрупан от пясъка, докато прокопавал огромна дупка с приятели, научи „Телеграф". Когато го изцовили, вече било късно. Тийнеиджърът пристигнал на летен лагер в курорта на 16 юли. Преди месец завършил 11-и клас. Съучениците

в. "Преса"
Еврокомисар за две седмици
Две седмици. Толкова дълга може да бъде кариерата на българския кандидат за еврокомисар, ако правителството реши в сряда да номинира за поста външния министър Кристиан Вигенин. Според високопоставени социалисти това е човекът, който трябва да ни представлява в Европейската комисия. Гласуват ли номинацията, още на
първото си заседание в началото на август служебният кабинет ще оттегли това име и ще прати писмо в Брюксел с нов кандидат, увериха вчера източници от „Дондуков" 2.

в. "Труд"
Оставка след градушката
Риск от градушки над Западна България във вторник прогнозираха метеоролозите от „ТВ-МЕТ" пред „Труд".
Политици от парламентарните сили пък твърдят, че сряда - 23 юли, е най-вероятната дата, на която се очаква кабинетът „Орешарски" да депозира оставка в Народното събрание. Дори и действието да се отложи за следващите ден-два, министри обещават, че оттеглянето ще е факт до края на седмицата - или след градушката, ако метеоролозите познаят.


в. „Стандарт"
Тираджии в палатки
Франция им забрани да спят в камионите си
Родните тираджии ще спят на палатки, когато пътуват във Франция. Заканата им дойде, след като Париж прие нови правила за шофьорите на камиони. Според тях водачите нямат право да подремват в тировете както досега, където има обособени за това места, а трябва да си наемат стая в хотел. Мярката се въвежда по настояване на френските синдикати специално заради превозвачите от Източна Европа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.