• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

МОН набеляза мерки за превенция на агресията в училище

МОН набеляза мерки за превенция на агресията в училище

/КРОСС/ Просветното министерство набеляза 22 мерки за превенция на агресията сред учениците - видеонаблюдение, обучения на учителите как да действат при инциденти, анализ на влиянието на компютърните игри върху учениците. Част от мерките ще се осъществят до края на тази година, останалите -до края на 2018-та, съобщава БНТ.

Министърът на образованието Красимир Вълчев коментира и закъснението на учебниците за второкласници и шестокласници като обеща те да бъдат доставени до края на септември, поне в повечето училища.

"Много ми е трудно да прогнозирам закъсненията, още повече че в различните училища ще бъде различно. В някои училища ще ги доставят много бързо, поне такова уверение имаме, някъде по-бавно. Това зависи от отдалеченост, логистика, така и от издателството, което са избрали. Някои издателства сигурно ще имат готовност много бързо да доставят учебници. Със сигурност мога да кажа, че в част от училищата ще има към 30 септември, очаквам много малко да са закъсненията след 30 септември, ако изпълним графика.", каза Красимир Вълчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ако мерките на МОН...

...за овладяване на агресията в училище са същите като мерките на МОН за повишване грамотността на на децата, то жална ни майка и на нас и на децата. Едни и същи хорица се превъртат през министерството и докато те си се превъртат, образованието затъва, престижът на учителската професия затъва, респектът на децата и обществото към учителя изчезва, но те продължават да предлагат някакви мерки, някакви "реформи", някаква превенция. През това време учебниците закъсняват, но наказани няма. През това време учебното съдържание, особено по хуманитарните предмети е заприличал на турулю-гювеч, но наказани няма. През това време учителите наплащени не смят да гъкнат, че от всякъде ги дебнат мъмрене, наказание, грубо отношение и мизерни заплати. През това време на правилните фирми и колективи им се "случва" да печелят конкурсите за учебници. Явно основната задача е да върви частпромът. паралени курсове, частните училища и обучения, частни уроци и т.н. и т.н. и така до пълния разпад на общественото образование. Амин!

16.05.2017 15:38:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.