• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на печата днес

Преглед на печата днес

/КРОСС/Дипломатически клуб "Делян Пеевски"

в. Капитал

Защо да ползваш подставени лица, като всички така или иначе казват, че ти си собственикът. Явно това е логиката зад сделката, чрез която "Ексклузив уеб дизайн" прехвърля Дипломатическия клуб в Бояна и още няколко имота, които купи в края на миналата година от държавната АДИС, на дружеството "Бояна клуб". Така подозренията още при първоначалната сделка, че зад придобивката стои Делян Пеевски, се потвърждават, тъй като собственик на въпросното дружество е "Дореко комерс".

Съдебната власт и НАП спорят кой да събере 760 млн. лв.
в. Сега

Висшият съдебен съвет ще обжалва отказа на Софийската градска прокуратура да разследва данъчните заради отказа им да съберат вземанията на съдебната система, съобщи "Правен свят". Спорът между двете институции е стар, но преди няколко месеца стигна до прокуратурата, след като съветът подаде сигнал.
Според ВСС приходната агенция трябва да събере 760 млн. лв. вземания на системата. Става дума за случаите, в които граждани или фирми са загубили дела и трябва да платят на съдилищата такси и разноски. Данъчните обаче твърдят, че тези вземания не са публични, и затова отказват да се занимават с тях.

Увеличението на парите за деца с увреждания се оказа намаление
в. Сега

Семействата с деца с увреждания преживяват поредната гавра на държавата с тях. Лично обещаната им от бившия премиер Бойко Борисов по-висока помощ всъщност се оказа намаление за огромната част от децата. Макар че увеличение има за тези с най-тежки проблеми, те пък са лишени за "компенсация" от европарите за личен асистент. А това освен допълнителен приход в семейството е единственият шанс на техните родители да имат осигуровки и да трупат стаж за пенсия. Този месец предстои семействата да получат за първи път новите помощи, които Борисов определи като показателни за цивилизоваността и демократичността на една държава.

От 1 януари децата с увреждания получават една обща сума, която обединява всички досегашни помощи, включително при някои от тях и заплащането за личен асистент. Така семействата с дете с увреждане над 90% получават по 930 лв.

Рокади и в полицията
в. Стандарт

Началникът на Дирекция "Инспекторат" в МВР Николай Гешев е бил отстранен от поста си, обяви БНР. Информацията е била протвърдена от министерството, но без да се уточняват конкретни причини. 

Собственици на сгради-паметници на културата остават без тях, ако не ги реставрират
в. Монитор

Община Варна е дала ултиматум за реконструкция и реставрация на рушащи се сгради-паметници на културата, на които до момента собственици им не са предприели нищо за привеждането им в нормален вид. През юли изтича 6-месечния срок, в който стопаните на култовите варненски къщи могат сами да оправят имотите си. След това Община Варна е в правото си да предприеме мерки по тяхното укрепване, като предяви и претенции за придобиване на собствеността, ако не бъдат възстановени средствата, вложени в ремонтите. За това предупреди главният архитект на Община Варна, Виктор Бузев.

По инициатива на кмета на Варна, Иван Портних, който беше поел ангажимент към варненци, в общината беше сформирана специална комисия, която досега е описала и регистрирала като паметници на културата 450 стари сгради. Още 300 са предложени за защита на Института по опазване паметниците на културата. След това бяха изпратени писма до всички собственици на рушащи се сгради, които имат спешна нужда от ремонт и реставрация.

„Хитрино 2" избегнато от машинисти
в. Труд

Натоварена с газ цистерна от товарен влак е излязла за кратко от релсите в четвъртък около 2,30 ч по трасето Дългопол - Комунари, съобщиха от НКЖИ. Композицията на частния превозвач „Българска железопътна компания" АД от 9 вагона и една цистерна пътувала от Русе към бургаското село Долно Езерово. Инцидентът е станал на 200 м от жп спирката на с. Боряна. За щастие, жертви няма.

Двамата машинисти успели да стабилизират композицията така, че при навлизането й в гара Комунари всички вагони се движели нормално. Влакът продължил към Карнобат, където повредената цистерна била отделена, а останалите вагони стигнали успешно до крайната дестинация.

"Петрол" АД, "ТЦ-ИМЕ" АД и "Партнер Лизинг" с борчове за 539 млн. лв.
в. Труд

Синдиците на КТБ публикуваха списък с големите длъжници на фалиралия трезор, както и анализ, в който описват начините, по които се източват активи, заложени в полза на банката. Срещу тези, които са получили значителни суми от КТБ и отказват да ги възстановят, синдиците са предприели всички допустими от закона действия с цел възстановяване отпуснатите от банката кредити.

Въпреки това някои от длъжниците не само не погасяват дълговете си доброволно, а са предприели и продължават да извършват действия, включително и прехвърляне на активи към трети лица и/или създаване на фиктивни задължения към трети лица. По този начин се затрудняват действията на банката по принудителното събиране на дължимите кредити и попълването на масата на несъстоятелността, обясняват синдиците.

Нов шеф и на Областното пътно управление - София
в. 24 часа

Михаил Рашков е преназначен от длъжността директор на Областно пътно управление - Пазарджик за директор на Областно пътно управление - София, съобщиха от пътната агенция. В сряда премиерът Огнян Герджиков освен, че уволни шефа на пътната агенция Дончо Атанасов, но той остава в управителния и съвет, и директора на "Автомагистрали" Паршкев Кръстев, поиска от министъра на регионалното развитие Спас Попниколов да освободи и шефа на областното пътно управление - София Веселин Николов.

Скок на търсенето за земеделски кредити, фермери теглят нови за покупка на земя
в. 24 часа

Запитванията за земеделски кредити са се удвоили, а броят на отпуснатите кредити е скочил със 150% през последното тримесечие на 2016 г. в сравнение с юли-септември, съобщиха от дружеството "Aгрион Финанс" по време на националната среща на земеделските производители в „Златни пясъци". Форумът събира лидерите в агросектора.

Браншът остава оптимист за развитието си в следващите години, но всеки втори земеделец признава, че е имал нужда от допълнителни средства през последната година. Фермерите все повече търсят кредити в по-кратки срокове, отчитат още експертите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.