• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Ципрас обмисля промени в кабинета

Ципрас обмисля промени в кабинета

/КРОСС/ Задават се промени в управляващата коалиция, ремонтът отново стои на масата на премиера, след като кредиторите приключиха своя трети поред преглед на гръцката спасителна програма, а кабинетът сега е изправен пред трудната задача да реализира изисканите от него реформи, за да продължат траншовете по заемите за Гърция, съобщава в. "Катимерини".

Според вестника възможността за реорганизация е била обсъждана още в началото на септември, но тогава е надделяла логиката промените да бъдат замразени, за да не се забавя договарянето с представителите на кредиторите, тъй като основната цел на правителството е била да финализира възможно най-бързо третия преглед на програмата, който да проправи пътя за следващия транш.

Предполага се, че правителствените промени ще бъдат направени в началото на следващата година, най-вероятно след заседанието на Еврогрупата на 22 януари, когато се очаква да бъде одобрено и споразумението с кредиторите за този транш. Ремонтът ще предопредели и следващите планове на Ципрас и по-специално дали той няма да изненада и да поиска нов предсрочен вот, който най-рано можело да се очаква в края на 2018 г. или през 2019 г.

В. "Прото тема" алармира, че след постигната договореност на техническо ниво с кредиторите, сега правителството на Ципрас е изправено пред тежката задача да реализира доста непосилни реформи в енергетиката, приватизацията, да се справи с онлайн търговете с недвижими имоти, на които следва да се реши съдбата на лошите длъжници и да уреди въпросът с увеличаване на минималната ставка на ДДС.

С други думи, правителството е изправено пред необходимостта да изпълни 150 изисквания на кредиторите за реформи, за да доведе до край третата спасителна програма, чийто срок изтича през август догодина, но по нея кредиторите ще трябва да се произнесат още веднъж в рамките на предвидения за това четвърти преглед в средата на следващата година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.