• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цецка Кочкова: Голямата ми цел е изравняване на стандартите и край на "София на две скорости"

Цецка Кочкова: Голямата ми цел е изравняване на стандартите и край на "София на две скорости"

/КРОСС/ Голямата ми цел е изравняване на стандартите и край на "София на две скорости". Това каза за предаването "Софийска трибуна" по Радио "Фокус" Цецка Кочкова – кандидат за кмет от БСП на район Кремиковци. "Когато става въпрос за плащане на данъци и задължения, жителите на Кремиковци са част от София, но когато трябва да кандидатстват по проекти, не са софиянци и трябва да се подчиняват на кандидатстванията на Столична община", обясни тя.

Недостатъчни са средствата, които се отпускат за крайградските райони, отбеляза Кочкова, като уточни, че това задълбочава проблемите за жителите. "Това е като къща, в която покривът протича, но си казваш, че той сам ще се оправи. Това няма как да се случи ако не се вземат сериозни мерки", даде пример кандидатът за кмет от БСП за район Кремиковци.

Тя заяви, че ще направи най-доброто, с помощта на уменията и контактите си и с това, което законът й позволява, за да превърне района част от "голяма София". "Когато срещнеш човек от крайградски район, друг, който живее в крайните квартали на града и такъв, който живее в идеалния център на София – те са от три различни планети. Проблемите, мирогледът и вижданията им са различни, защото именно средата определя начина, по който възприемаш света. Ако вземем нещата в свои ръце и се опитаме заедно, като отбор, да направим всичко по силите си, нещата ще се получат", посочи Цецка Кочкова.

По думите й проблемите в район Кремиковци са безкрайно много. Районът е етнически многообразен и това предполага нестандартни начини на подход към разрешаването на проблемите на гражданите, добави тя. "Кремиковци е разположен на 213 кв. км. Това са 10 селища, в които населението не е кой знае колко в сравнение с големите квартали в София, например "Люлин" или "Младост". Около 23 хил. души населяват район Кремиковци, но са разпръснати в тези 10 селища, като всяко едно от тях има своите специфични проблеми", уточни кандидатът за кмет.

Като основен проблем тя отчете липсата на канализация в крайградските район. "През следващия мандат се предполага, че проектът, изработен от сегашната администрация, ще бъде задвижен. Това е най-важното, което трябва да се случи, за да можем да привлечем и инвеститори, които да съживят района", обясни Кочкова. 
Като основна цел тя си поставя облагородяването на района и създаването на уютна среда, в която хората да искат да живеят. "Трябва да се помисли за остатъците от металургичния комбинат "Кремиковци", хвостохранилищата, бездомните кучета и боклуците. Съществуват и много проблеми, свързани с улиците, строителството и ремонтите на още детски градини, изграждането на паркове и градинки", обяви Цецка Кочкова.

След опита си като кмет на Долни Богров в периода 2011 – 2015 година, тя заяви, че контактът с хората е на първо място. "Те трябва да ме припознават като човека, който ще ги изслуша и ще отреагира на проблемите им. Смятам, че нишката на комуникацията между администрацията и населението някъде се къса. Често администрацията сякаш е отделно звено, което е извън хората и проблемите им. Тази спойка трябва да бъде наистина реална", обясни тя. 
Цецка Кочкова определи кандидатурата си за районен кмет на Кремиковци като предизвикателство. "Да си кмет на едно село е сякаш да управляваш една стаичка от къщата, но сега вече трябва да се погрижиш за почти цялата къща. Кандидатурата ми е много амбициозна, но нищо не може да ме спре, защото познавам проблемите на района", обяви кандидатът за кмет от БСП.

БСП в Кремиковци ще разчита на Цецка Кочкова, която е председател на районната организация. Училищен психолог, на 57 години. Тя е била кмет на Долни Богров в периода 2011 – 2015 година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

но нали комунистите направиха от Кремиковци

отровената земя, земята,зеленчукова градина на столицата.

28.08.2019 07:36:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.