• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Патриотите поискаха обезщетение за одринските бежанци

Патриотите поискаха обезщетение за одринските бежанци

/КРОСС/Патриотите поискаха обезщетение за бежанците от Одринска Тракия.

Трагедията на одринските бежанци почетоха от Патриотичния фронт с декларация от парламентарната трибуна. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов припомни, че на днешната дата е превзета одринската крепост.

В атаката за Одринската крепост Българската армия губи 1316 души и 6329 ранени, но при превземането на Одринската крепост са пленени 13 турски генерали, 2000 офицери, 50 000 войници с 413 оръдия, припомни патриотът.

Днес според него трябва да се отговори на въпроса за способностите на съвременната българска армия и не дали тя може да превземе някоя чужда крепост, а дали може да изпълни своите конституционни задължения за защита на териториалната цялост и суверенитет на страната.

Когато разискваме темите за Българската армия да бъдем адекватни, за да може нашата войска да изпълнява минимума, който е заложен в нашата Конституция, изтъкна Каракачанов.

Българското правителство и парламент имат своя дълг към наследниците на прогонените българи да получат сто години по-късно обезщетения за своите имоти и имущество, което е било заграбено и сега се ползва от съвременната турска държава, смята „войводата".

„Казвам това не да насаждам напрежение, а защото в нашия парламент имаме парламентарна група, която много обича да нравоучителства и да ни говори за човешки прави, за ксенофобия, расизъм и какво ли не друго, обвинявайки българския народ", заяви Красимир Каракачанов.

Почитайки величието на българската армия с превземането на одринската крепост, уважавайки жертвите на българския народ в Източна Тракия, трябва да се научим да използваме историческите факти, призова лидерът на ВМРО.

Според него фактите трябва да ни служат като урок как да не повтаряме грешките на предходните български политици и тези грешки да не бъдат забравени.

Това е смисълът от отбелязването на Деня на Тракия - 26 март, отбеляза Красимир Каракачанов.
10939 къщи са опожарени в онези мрачни времена, когато тракийските бежанци са принудени да търсят спасение. Над 5000 жени, деца и мъже са изнасилени, по данни, представени от лидера на ВМРО.

Това е геноцид, който все още не е осъден, припомни Красимир Каракачанов. Според него не може повече парламентът ни да мълчи по тези въпроси и да се съобразява с политическата конюнктура на „комшиите ни".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.