• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Нов план за магистрала "Струма"

Нов план за магистрала "Струма"

/КРОСС/ Държавата с ново предложение за магистрала през Кресненското дефиле. Планира се изграждането на две големи търговски зони в района на Кресна, за да се намали напрежението сред местните жители. Междувременно, регионалното министерство даде разрешение за строителството на магистралата между Благоевград и Крупник. Хората в Кресна са категорични - бизнесът е в беда.

„Махне ли се магистралата от тук и отидат двете платна от другата страна, ние просто си заминаваме. Затваряме магазините и се прибираме", казва Красимир, жител на Кресна, пред Нова тв.

Всеки тук търси правилното решение, за себе си. А вариантите са общо пет.

„Според мен, трябва да е извън града магистралата. Да минат и четирите платна там", на мнение е Християн, жител на Кресна.

За да няма напрежение сред местните пътната агенция предлага компромис. Разделяне да движението. Изграждане на ново трасе в посока София и две големи търговски зони около Кресна.

„Там ще има ток, паркинг, вода. Там хората ще могат да си разположат магазинчетата", обяснява инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

Идеята допада на местните. Красимир управлява семеен бизнес от години и раказва, че пътят дава хляб в ръцете на хората. А ако наистина няма как да стане, Пътната агенция е разработила още 4 варианта. Два от тях залагат изцяло на сегашния път. Един на тунел и два на ново трасе. И докато рибарите мислят за реката, местните за бизнеса, а държавата се стреми да намери баланс, шофьорите настояват за магистрала и скоростен път.

Предложенията на Пътната агенция ще се обсъждат в началото на септември.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Писна ми

Аман от тия креснснци! Хем да не им минава големия трафик през миризливия град, хем се жалват, че ако има магистрала ще си затворят магазините ... Ами да решат най-после кое им е по-важно - да са живи и здрави, или магазините, в които така или иначе никой не пазарува! Хайде стига вече сме се съобразявали с този и онзи! Стройте си магистралата, така че да е най-безопасно и за живота и здравето и другите да си духат супичката! Всеки взе да разбира от пътища ....

23.08.2017 20:25:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.