• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

КРИБ призовава за незабавна оставка на кабинета

КРИБ призовава за незабавна оставка на кабинета

/КРОСС/ Единственият изход от настоящата ситуация стои отворен от една година, а именно - оставка сега и веднага, безотлагателно провеждане на предсрочни избори, формиране на национално отговорно парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство, което от своя страна да направи тази и подобни бъдещи декларации неуместни и безпредметни, заявява Конфедерацията на работодателите и индустриалците в декларация на (КРИБ), изпратена до медиите.

„Точно преди една година Конфедерацията на работодателите и индустриалците поиска правителството на Република България да подаде оставка, веднага и без отлагане. Както заявихме тогава: „Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива - да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане". КРИБ бе единствената работодателска организация, която видя заплахата и реагира съобразно делегираните й права. Това бе общият глас на обединените в КРИБ български работодатели и индустриалци, които осигуряват ежедневно над 800 000 работни места и също така ежедневно носят отговорност за запазването им, въпреки неадекватните действия или престъпни бездействия на призваните да представляват суверена на страната - българският народ.

За този едногодишен период стана видно, че оценките и тревогите на КРИБ са основателни. Социална справедливост и реформи не бяха постигнати. Многократно рекламираните бюджетни средства в размер на стотици милиони лева за малкия и среден бизнес намериха друг получател. С действията или бездействието си държавните регулатори и други компетентни институции и органи допуснаха да бъдат нанесени тежки, често непоправими удари на реалния сектор, банките и финансовата стабилност на Република България като цяло. Енергетиката е в колапс. Продължаваме да нямаме адекватни на съвремието здравеопазване и образование. Спряха ни Еврофондовете. Понижиха ни кредитния рейтинг. Запътиха ни в обратна на европейските и трансатлантическите ценности посока. На някои българи им е трудно да кажат на глас кои са ни съюзниците и с кого имаме проблеми.

В тази ситуация има само един изход и той от една година стои отворен. А именно - оставка сега и веднага, безотлагателно провеждане на предсрочни избори, формиране на национално отговорно мнозинство в парламента, което да излъчи правителство, което от своя страна да направи тази и подобни бъдещи декларации неуместни и безпредметни. Междувременно не трябва да се взимат решения с дългосрочен характер, за които впоследствие може да бъде търсена отговорност.

България и отговорният български бизнес имат нужда от такова правителство".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И кое ще е това национално отговорно мнозинство. От къде ще дойде? Освен от Марс от другаде не виждам.

19.06.2014 12:14:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.