• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Президентът Путин пристигна в Севастопол за тържествата за петата годишнина от анексията на Крим

Президентът Путин пристигна в Севастопол за тържествата за петата годишнина от анексията на Крим

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин отбелязва днес петата годишнина от руската анексия на Крим от Украйна с визита на черноморския полуостров, предаде Асошиейтед прес.

    Президентът на Русия присъства в Севастопол на пускането в пълна експлоатация на Балаклавската ТЕЦ, а по видеоконферентна връзка - и на пускането на Таврическата ТЕЦ и на подстанция в Таман. 

    Двете нови топлоелекроцентрали в Крим, които заработиха на пълни обороти, са част от усилията на Москва да осъвремени инфраструктурата на региона, предаде ТАСС. Първите енергоблокове на двете ТЕЦ влязоха в експлоатация през октомври миналата година. 

    Украйна спря енергоснабдяването на полуострова и блокира доставките на стоки за Крим през своя територия, след като Москва анексира региона през 2014 г., припомня АП.

    Усилията на Русия за модернизация включваха също строителството на 19-километров мост над Керченския проток, свързващ Черно и Азовско море, който беше открит миналата година. Проектът на стойност 6,3 милиарда долара улесни връзките с Крим, който преди това зависеше от фериботна връзка, която често беше нарушавана от бури.

    Русия анексира Крим през март 2014 г., след набързо организиран референдум, стъпка, която доведе до санкции на САЩ и ЕС.

    По-късно днес Путин ще посети и Симферопол, където ще участва в празненства по случай 5-ата годишнина от анексията на Крим. Освен с представители на обществеността, руският президент ще се срещне и с Тиери Мариани - ръководител на делегацията от френски политици и председател на асоциацията "Френско-руски диалог". Той също е в Крим за тържествата по случай петата годишнина на "Кримската пролет", посочва ТАСС.
    

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

A френските прасета какво правят там ? Бай Дончу няма ли да им скръцне със зъби за гдето нарушават ембаргото ? Двуличието на една страхлива Европа !

19.03.2019 07:33:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.