• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Украйна определи датата на началото на "временната окупация" на Крим

Украйна определи датата на началото на "временната окупация" на Крим

/КРОСС/Украинският президент Петро Порошенко подписа декрет, според който датата 20 февруари 2014 г. се счита за "началото на временната окупация" на Крим, става ясно от съобщение на сайта на държавния глава, цитирано от РБК.

Порошенко подписа промените в закони, които целят "гарантиране правата и свободите на гражданите и на правовия режим във временно окупираната територия на Украйна" и определят "особеностите в осъществяването на икономически дейности във временно окупираните територии".

От съобщението на сайта става ясно, че целта на закона е да установи "точната дата на временната окупация, да сложи край на разногласията по този въпрос и да бъде в съгласие с международното право.

Документът е бил одобрен от Върховната рада на 15 септември.

Крим бе анексиран от Русия през март 2014 г. Преди това бе проведен референдум, на който според данни на организаторите 97% от жителите на полуострова са подкрепили присъединяването към Русия. Референдумът бе определен като незаконен от западните държави. Киев счита Крим за регион "под временна окупация".

Междувременно Сенатът на САЩ (горната камара на Конгреса) одобри военния бюджет на страната. Наред с другите неща той предвижда отпускане на военна помощ за Украйна под формата на доставки на оръжия, отбелязва Fox News. Документът няма задължителен характер, но позволява на Пентагона в сътрудничество с Държавния департамент да се възползва от това право. Сумата, предвидена за военна помощ за Киев, възлиза на 300 млн. долара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

тези идиоти по-добре да прочетат устава на ООН в частта свободно определяне на народите .. Просрахте Крим още преди 20 години с това отношение ...

08.10.2015 13:58:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.