• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Акценти в днешния печат

Акценти в днешния печат

/КРОСС/ "Ще се боря светът да е по-сигурен", е водещото заглавие на"Стандарт", което всъщност е цитат от изявление на Кристалина Георгиева. Тя беше номинирана от правителството за поста генерален секретар на ООН. Първото изслушване ще е в понеделник.

България с двама кандидати за ООН, докато цели континенти нямат нито един, пише вестник "Сега" на първа страница. Решението на правителството беше подкрепено и от президента, уточнява изданието.

"Дума" отделя първата си страница на темата с коментари: "Външният министър Даниел Митов не знае как да вкара Кристалина Георгиева в ООН, португалският президент недоумява как така кандидат се включва за "последните 100 м от маратона".

"Кристалина срещу Ирина вече не е наша игра, а игра на големите в света", пише "24 часа". Вестникът припомня,че първата страна в тази ситуация е била Норвегия, през 1947 година. Тогава единият от кандидатите на скандинавците, Трюгве Ли, оглавява ООН

"Труд" пише: "България може да се окаже с двама кандидати", защото Бокова е категорична, че остава в надпреварата.

"България става по-малко конкурентна", информира "Капитал дейли". Данните са от доклада на Световния икономически форум. Корупцията и липсата на адекватно обучени кадри са сред основните проблеми на бизнеса в страната.

"Телеграф" цитира инженера по топлотехника Димитър Тодоров, че всички изравнителни сметки, които ни изпращат от топлофикациите, са грешни. Вестникът обяснява подробно мотивите за това твърдение и информира, че е подаден сигнал до главния прокурор.

"Стар асфалт оставя колите без спирачки", това е водещата тема на "Монитор". Битумът трябва да се подменя на всеки десет години, за да има добро сцепление, а кръпките по платното могат да завъртят автомобила.  Коментарът е на специалисти от браншовата асоциация "Пътна безопасност".

"24 часа" представя Цецка Цачева и още седем души, които са фаворити на ГЕРБ за президент. Сред тях са Йорданка Фандъкова и министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

"Ставаме хъб за бежанци", пише "Труд". Правителството откри три нови центъра. Вицепремиерът Румяна Бъчварова вчера оповести това решение на правителството, като увери, че новите центрове ще са от затворен тип, ще ги изграждаме с пари от Европейския съюз.

"На границата нищо не работи, но има 160 милиона евро за харчене", пише в коментар вестник "Сега". И още един коментар там, озаглавен :"Някой нарочно отглежда глупава нация или как Толстой и Миленко, че и ООН се оказаха по-важни от живота, който живеем".

"Монитор" предупреждава, че Брекзит повишава изискванията спрямо чуждестранните студенти във Великобритания. По данни на специалисти, една пета от абитуриентите ни желаят да станат висшисти в чужбина.

От 12 ч. на 4 октомври започва поредната кампания за така наречената зелена карта, която осигурява легален престой и работа в Съединените щати,  пише "Стандарт". Новата процедура изисква от кандидатите актуална снимка, попълва се електронен формуляр. Не се приемат заявки, изпратени по пощата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.