• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

България е готова да предостави помощ на Гърция, дори ако това означава съкращаване на социалните разходи

България е готова да предостави помощ на Гърция, дори ако това означава съкращаване на социалните разходи

/КРОСС/ България - най-бедната страна в Европа, където месечната заплата е наполовина от тази в съседна Гърция, е готова да предостави хуманитарна помощ, дори ако това означава съкращаване на социалните разходи в страната, заяви министър-председателят Бойко Борисов в телефонно интервю за Bloomberg.

„Ако гърците няма какво да ядат, ако нямат храна, гориво, лекарства, това е хуманитарна криза. Надявам се, че няма да се стигне дотам, надявам се, че ще успеят сами. Хората не са виновни, че политическите лидери ги доведоха до тази криза", заяви Борисов.

„Подобно на останалите десни партии в Европа, ние подкрепяме фискалната дисциплина и реформите, но подкрепата и състраданието са също толкова важни", каза той.

Въпреки че през 2013 г. 21% от българското население, наброяващо 7,2 милиона души, живее в бедност, страната е четвърта в съюза по най-нисък държавен дълг, възлизащ на 29% от икономическото производство. Средната заплата е 498 долара, докато в Гърция тя е 1104 долара, в Германия - 3 894 долара, а в Унгария - 866 долара.

Борисов се върна на власт преди 10 месеца, след като банкова криза свали предишното българско правителство, управлявано от социалистите. Оттогава той изплати депозитите в Корпоративна търговска банка, четвъртата най-голяма банка в страната, чийто фалит предизвика политическа криза в страната през миналата година, отбелязва Bloomberg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КУКЛА НА КОНЦИ .

11.07.2015 07:14:36

Анонимен

Аз пари на гърция няма да давам българоубиец такъв! Искай пари от амеркансконо посолство. Е заради политика провеждана от теб като това изказване българите няма да се върнат от чужбина особено гърция. Защото ще скъсаш наия гъз заради евроатлантическия х...у

10.07.2015 19:35:04

Анонимен

Бойко престани да се правиш на по голям католик от папата. Почвай да мислиш как ще се спасяваш след време когато се спука балона.

10.07.2015 17:51:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.