• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Вестник "24 часа" отбелязва на първа страница "Президентът Плевнелиев и премиерът в оставка Борисов са в задочен спор - тресе ли се политически държавата. Всекидневникът цитира държавният глава, който твърди "от вчера сме в политическа криза. Сега президентът е на ход". Борисов от своя страна обяви: "Няма политическа криза", пише още 24 часа.

"Труд" отбелязва "депутатите поеха курс към избори по старите правила". "Политическата криза след президентските избори и разклатената подкрепа за бюджет 2017 измести вниманието на народните представители от референдума."

В коментарна статия вестник "Труд" прогнозира: "Истинският наказателен вот на българите предстои". "Предходните няколко години показаха, че политическата класа и избирателите са стигнали до положение без изход. На двата предходни парламентарни вота се видя, че правителство може да се състави с широка коалиция и много компромиси. Тази управленска формула обаче не се одобрява нито от избирателите, нито от политическите сили. Мажоритарният вот е именно решението, което ще помогне да се излезе от тази трудна политическа ситуация, пише още в коментара.

"Стандарт" съобщава: "Сини зоват за оставка на Лукарски". "Оставка на лидера на СДС Божидар Лукарски и цялото ръководство на партията заради "присламчването" й към ГЕРБ, поискаха сините от столичния район "Красно село". Синята организация публикува във Фейсбук страницата си декларация, в която заявява, че незадоволителният резултат на Трайчо Трайков на президентските избори се дължи на липсата на ясна подкрепа от ръководството на СДС.

"Чуждите инвестиции са се стопили с една пета до септември", посочва вестник "Сега". Преките чуждестранни инвестиции падат с цели 21% в периода от януари до септември. Сравнението е на база на същия период миналата година, а данните са на БНБ. Макар данните да са предварителни, чертаят притеснителната картина за развитието на бизнеса у нас, допълва още вестник "Сега".

"77 души в пенсия по болест всеки ден", отбелязва "Монитор". "Над 21 хиляди българи са излезли по болест през деветмесечието тази година, показват данни на Националния осигурителен институт". Според пенсионния консултант Иван Николов, цитиран от изданието, "много хора, които нямат нужните стаж и възраст за нормална пенсия, търсят вариант да получат инвалидна".

Вестник "Земя" пише: "Депутатите щедри - вдигнаха минималната пенсия с 3 лева и 87 стотинки. От БСП са категорични, че бюджетът на Държавното обществено осигуряване затвърждава бедността".

"Класират университетите по броя на работещи висшисти", пише "168 часа". Седмичникът отбелязва, че Министерството на образованието специално създава "Рейтингова система на висшите училища в България". Според нея най-успешните специалности са тези, след които процентът на безработните е най-нисък. Най-добре се реализират завършилите военно дело, стоматология, медицина и фармация.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.