• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за днес, 12 август

Предстоящи събития в страната за днес, 12 август

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Министерски съвет.

***
София /КРОСС/ От 11.00 до 16.30 часа в зала „Средец" на хотел „Шератон" ще се състои третата Национална конференция на тема „Достъп на младите хора до култура: Предизвикателства пред читалищата". Събитието се провежда по случай обявения 12 август от ООН за Международeн ден на младежта. В конференцията ще вземе участие и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов.

***
София /КРОСС/ От 13:00 часа в зала Голям колегиум в сградата на Министерство на земеделието и храните заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев ще представят пакет от законодателни и административни мерки в областта на ветеринарномедицинската дейност.

***
София /КРОСС/ От 18.00 часа в конферентна зала на Военния клуб ще се състои вечер посветена на 138 години от Шипченската епопея.

***
Бургас /КРОСС/ От 15.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе публично обсъждане на стартирана процедура по изменение на Интегриран план за градско възстановяване и развитие и включването в него на допълнителни обекти.

***
Бургас /КРОСС/ От 19.00 часа на сцената на Експозиционен център „Флора" с уъркшоп по афро-бразилски ритми, перкусии и демонстрации на капоейра ще бъде отбелязан Международният ден на младежта.

***
Варна /КРОСС/От 13.00 часа в в Арт салон на Радио "Варна" ще се проведе пресконференция във връзка с обявяването на победителите от Конкурса за произведения на изкуството "Уникати", който се провежда в рамките на XIX Международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика".

***
Варна /КРОСС/ От 18.00 часа в Арт салона на Радио Варна, Фондация Обществен дарителски фонд за Варна ще представи резултатите от изпълнението на проект: „Повишаване на капацитета на НПО от Варненска област за набиране на средства от частни дарители и изграждане на дарителска култура, ориентирана към проекти за развитие", финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г."

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Младежки дом - Велико Търново ще представи сборник с научни статии от млади автори по случай Международни ден на младежта.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 09.00 часа в Дом за стари хора „Венета Ботева" ще се проведе ежегодно сладоледено парти.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, посветена на старта на шестото издание на Арт резиденция „Старото училище", с. Горна Липница.

***
Враца /КРОСС/ От 10.00 часа в двора на етнографски комплекс, общинският съветник Иван Узунов ще даде пресконференция на тема „В края на мандата".

***
Враца /КРОСС/ От 13.00 часа в конферентната зала на хотел „Зора" ПП АБВ ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени кандидатите на ПП АБВ за общински съветници в гр. Враца и кметове на общини в региона. Представителите на партията ще отговорят и на всички въпроси по актуалните политически теми. На събитието ще присъства и заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

***
Дупница /КРОСС/ От 14.00 часа в конферентната зала на хотел „Универсиал" Сдружение „Обединени за Дупница" ще даде пресконференция на тема „Представяне на кандидатите за общински съветници от листата на Сдружение „Обединени за Дупница", които официално подкрепят издигнатия от Инициативен комитет д-р Иван Ибришимов за кмет на Дупница".

***
Монтана /КРОСС/ От 11.00 часа в Малка зала на Общински младежки дом - Монтана ще се състои заключителна пресконференция във връзка с приключването на проект „Разширение и рехабилитация на канализационната и водоснабдителната мрежи на град Монтана", който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.", в рамките на Договор за безвъмездна финансова помощ № DIR-51011116-C046 от 12.09.2012 г. между Министерството на околната среда и водите и Община Монтана.

***
Монтана /КРОСС/ В 17.30 часа до скейтборд рампата в Слънчевата градинка ще се състои публична дискусия с Калин Каменов, заместник-министър на младежта и спорта и концерт с участието на Део и Бобо. Събитието се организира по повод Международния ден на младежта.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.30 часа в заседателната зала на „Свободна зона -Пловдив" пресконференция ще дадат Сузана Николова, изпълнителен директор на дружеството и Неделчо Драганов, основател и първи директор. Темата на пресконференцията е сигнал до министъра на финансите Владислав Горанов за нередности в зоната. „Свободна зона - Пловдив", се намира на ул. „Васил Левски" 242а /Карловско шосе/.

***
Пловдив /КРОСС/ От 18.00 до 21.00 часа на пл. „Стефан Стамболов" за осма поредна година в град Пловдив ще бъде отбелязан Международният ден на младежта.

***
с. Арбанаси /КРОСС/ От 19.30 часа в в църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил" ще се проведе концерт от фестивала Arbanassi Summer Music.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 10.00 часа в сградата на новоизградения Младежки център (бившото кино „Жельо Диманов") с кръгла маса на тема „Младежка активност" ще бъде отбелязан Международният ден на младежта. От 11.00 часа, в парк „5 октомври", младежите на Стара Загора ще имат възможност да участват в различни забавни и полезни дейности - арт ателие за изработване на бижута от мъниста, хип хоп танци, игра на шах и други.
В Градската градина ще бъде разположен и пункт за безплатни и анонимни изследвания за вируса на ХИВ /СПИН.

***
Сливен /КРОСС/ Община Сливен ще отбележи Международния ден на младежта под наслов „Да изградим свят, който харесваме". От 18.00 часа в градската градина ще се проведат интересни занимания като яздене на понита, зумба, йога и боди-арт. В 19.30 часа започва маратон по „Зумба", предвиден е и концерт на сливенската група „Монолог".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.