• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за утре, 5 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 5 септември

***
София /КРОСС/ От 11.00 до 16.00 часа в района на Градската градина, пред НХГ ще се проведе събитие под надслов „Сега знаеш какво пиеш!", по време на което ще се раздадат над 2.5 тона или близо 12 000 сочни български праскови на случайни минувачи. Прасковите ще бъдат топ качество, свежо набрани от района на гр. Казанлък. Над 7 000 от тях ще бъдат подредени във формата на територията на Република България в опит за поставяне на рекорд за най-голяма мозайка от праскови в света - само ден преди 130-та годишнина от Съединението на България.

***
София /КРОСС/ От 16.00 часа в сградата на Министерство на земеделието и храните ще се проведе брифинг след срещата на министър Десислава Танева с министъра на околната среда на Държавата Катар Н. Пр. г-н Ахмед бин Амер Ал Хумейди.

***
София /КРОСС/ От 18.00 часа в градовете София - пред метростанция „НДК", Стара Загора - пред сградата на общината, Бургас - пред Бургаски свободен университет, Пловдив - пред административната сграда на общината, Костенец - пред общината, Панагюрище - пред общината, Симеоновград - к-с „Далас", Плевен - пешеходната зона от началото на Старата главна, Русе - пред Халите, Варна - пред общината и Пазарджик - пред общината, ще се проведе национално шествие за всички загинали по пътищата в България под надслов „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!".

***
Благоевград /КРОСС/ От 11.00 часа в района на Кресненското дефиле при първия тунел българското каяк общество ще събере любителите на гребните спортове в бързи води на Седмия национален събор „Каяк в бързи води 2015".

***
Габрово /КРОСС/ От 11.30 часа заместник-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова ще участва в официалното откриване на Международния панаир на народните занаяти, който се организира от Министерство на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър".

***
Карлово /КРОСС/ От 10.30 часа в парк "Здраве" - Карлово, Община Карлово и Интернет доставчикът на града "САТНЕТ" организират "Парк - Парти" с участието на Държавен куклен театър - Стара Загора и група "THE DUST".
На партито ще бъде официално открита безплатна Wi-Fi зона за територията на парка.

***
Казанлък /КРОСС/ В 11.00 часа на язовир „Копринка" близо до Казанлък лидерът на „АТАКА" Волен Сидеров ще бъде официален гост на 12-я събор на приятелите на Русия в България.

***
Кърджали /КРОСС/ От 10.00 часа в градската градина министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в откриването на фестивала „Бъдеще с традиции - Кърджали 2015".

***
Пловдив /КРОСС/ В 10.30 часа в местността Копривките под х. Здравец ще се проведе традиционният събор на левицата „Копривките - 2015". Присъстващите на събора, известен като „Малка Бузлуджа" ще бъдат поздравени от Председателят на НС на БСП Михаил Миков. Съборът протича под мотото „За хората! Справедливост и солидарност!".

***
Пловдив /КРОСС/ От 11.00 часа в гербовата зала на община Пловдив ще се проведе работна среща на тема "Една година Форум за електронно управление (E-GOV) в България.

***
Пловдив /КРОСС/ „Движение България на гражданите" ще проведе Национален съвет в Пловдив, който ще бъде открит от лидера на ДБГ и вицепремиер по европейските политики Меглена Кунева. В неделя от 11.00 часа вицепремиерът Меглена Кунева и ръководството на ДБГ ще дадат съвместна пресконференция в зала „Панорама" на хотел „Империал" в Пловдив.

***
Русе /КРОСС/ В 11.00 часа в центъра на село Екзарх Йосиф заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов ще присъства на тържеството по отбелязване на празника на ябълката.

***
Смолян /КРОСС/ От 18.00 часа на Многофункционалната спортна площадка в Смолян ще се проведе мач на Българска аматьорска лига по мини футбол за Суперкупата на България. В надпреварата ще участват отборите на Пазарджик и Стара Загора.

***
Чепеларе/с.Орехово /КРОСС/ Общество „Приятели на Русия и православния свят" организират поклонение за невинните жертви защитавали живота на децата си, изгорели в Човешката пещера. В 11.00 часа от площада на с. Орехово събралата се група ще тръгне на поклонение пред Човешката пещера. От 16:00 ч. в черквата „Св. Неделя" ще се отслужи заупокойна панихида за страдалците. След Панахидата ще се проведе събеседване за изминалите исторически събития.

***
Шумен /КРОСС/ От 09.00 часа в шуменския кв. „Мътница" варненският и великопреславски митрополит Йоан ще освети новопостроения храм "Св. Йоан Кръстител".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.