• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за утре, 6 май

Предстоящи събития в страната за утре, 6 май

***
София/КРОСС/ От 09.00 часа пред паметника на Незнайния войн ще бъде извършен Водосвет на бойните знамена и Знамената-светини. От 10.00 часа на площад „Княз Александър I", ще се проведе военен парад, с участието на близо 1 000 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България. От 12.00 часа пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.

***
София /КРОСС/ От 10.00 до 18.00 часа Националният военноисторически музей обявява Ден на отворени врати по повод 6 май - празник на Българската армия и Ден на храбростта. Музеят ще представи на посетителите специална празнична програма.

***
Стара Загора /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде гост на официалното откриване на Eвропейското първенство за юноши на стадион „Берое" в Стара Загора. Участие ще вземат и посланикът на евротурнира Стилиян Петров, министърът на спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров

***
Асеновград /КРОСС/ От 11.15 часа ще се проведе литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица от църквата „Св. Богородица Благовещение" през централния площад на града до Бачковския манастир. От 11.30 часа на пл. „Акад. Н. Хайтов" ще бъде извършен тържествен ритуал на Военно формирование 24490.

***
Бургас /КРОСС/ От 09.00 часа ще се проведе Тържествено вдигане на военноморския флаг, стенговите флагове и флаговете за разцветяване на фрегата „Горди".

***
Бургас /КРОСС/ От 09.30 до 17.00 часа ще се проведе „Ден на отворени врати" и разглеждане на фрегата „Горди".

***
Бургас /КРОСС/ От 11.30 часа на площад „Атанас Сиреков" пред сградата на община Бургас ще бъде отслужен тържествен водосвет на бойните знамена и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Бургас от представители на Българската православна църква, начело със Сливенския Митрополит Йоаникий.

***
Бургас /КРОСС/ От 12.20 часа пред паметника на „24-ти пехотен Черноморски полк" пред Военен клуб Бургас ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя за почит и признателност към загиналите български воини за свободата и независимостта на Република България.

***
Бургас /КРОСС/ От 13.00 часа водосвет и молебен за здраве и успехи на екипажа на фрегата „Горди" ще бъде отслужен от Сливенския Митрополит Йоаникий.

***
Варна /КРОСС/ От 09.00 часа ще започне тържествената литургия в храм „Св. Атанасий" по повод Гергьовден, а веднага след края и ще се отслужи водосвет.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий", представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Варненския гарнизон и Представителния духов оркестър ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена".

***
Варна /КРОСС/ От 10.40 часа ще се проведе шествие до „Паметник на Приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година" с участието на Представителният духов оркестър на ВМС и представителната част на в.ф. 26800.

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе заупокойна молитва и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на „Паметник на Приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година" с участието на Представителният духов оркестър на ВМС и почетен караул от в.ф. 26800.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 до 18.00 часа по повод 6-ти май Ден на храбростта и Празник на българската армия, Военноморският музей обявява Ден на отворени врати.Свободни за посещение ще бъдат постоянната експозиция, както и залата за временни изложби, в която може да се види гостуващата изложба „Воини светци".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 19.00 до 20.00 часа на паметник „Майка България" ще се състои изпълнения на Духов оркестър при Община Велико Търново.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 20.00 часа ще се състои отбелязване на Деня на храбростта и българската армия и 80-годишнината на Паметник „Майка България". Слово ще произнесат бриг. генерал Тодор Дочев, началник на НВУ „В.Левски", Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново. Празничен благослов ще отслужи Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий

***
Велико Търново /КРОСС/ От 21.00 часа ще бъде излъчен Аудио-визуален спектакъл „Цареврад Търнов - звук и светлина" - Площад „Цар Асен I".

***
Габрово /КРОСС/ От 11.00 до 15.00 часа в АЕК „Етър" ще бъдат представени възстановки свързани с гергьовденската обредност - обредни хлябове и прясно сирене, традиционните за празника Гергьовска люлка и кантар. Посетителите ще могат да разгледат и изложбата „Гергьовска обредност" - от фонда на АЕК „Етър" в Изложбената зала до Билкарницата.

***
Гълъбово /КРОСС/ От 11.00 часа на площада в центъра на града, танцова школа за народни танци при Дом на културата „Енергетик" организира „Хоро се вие, извива на Гергьовден".

***
Добрич /КРОСС/ Етнографската къща в Добрич представя възстановки на обичаи за Гергьовден.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 11.00 часа в Средновековната черква „Св. Георги" ще бъде отслужен водосвет за здраве.

***
Пазарджик /КРОСС/ От 11.00 часа на площад „Константин Величков" ще се проведе празничен концерт по повод 6 май.

***
Пещера /КРОСС/ От 09.00 часа ще бъде отслужена празнична Гергьовска литургия, последвана от концерт за Деня на Пещера .

***
Пловдив /КРОСС/ Музеят на авиацията обявява Ден на отворени врати по повод 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия. Посетителите ще имат свободен достъп до кабините на самолет МиГ-23 БН, Ан-2 и хеликоптер Ми-4. В салона на пътническия самолет Ан-24 ще бъдат представяни филми, свързани с историята на българската авиация.

***
Сливен /КРОСС/ От 11.00 часа във възрожденската къща „Миркович" ще бъде открита изложба -дърворезба на творците Васил Даскалов и Димитър Митев.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа в местността Богородична стъпка, областният управител инж. Георги Ранов и зам.-областният управител Мариана Кръстева ще присъстват на тържествен водосвет по случай Гергьовден, който ще бъде отслужен от отец Йордан Карагеоргиев.

***
Шумен /КРОСС/ От 11.00 часа пред Военния клуб в Шумен ще се проведе тържество по повод Деня на храбростта и празника на българската армия.

***
Ямбол /КРОСС/ От 10.30 часа пред спортна зала „Диана" с тържествен ритуал за издигане на националното знаме ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия. В ритуала ще участва представителна рота на Ямболския гарнизон.

***
Ямбол /КРОСС/ В Музея на бойната слава, по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия, ще бъде ден на отворени врати.

***
Берлин /КРОСС/ Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, ще бъде на посещение в Берлин. През първия ден от визитата Цецка Цачева ще се срещне с председателя на Германския Бундестаг проф. д-р Норберт Ламерт.

***
Виена /КРОСС/ Председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще присъства на Парламентарния форум за разузнаване-сигурност, който ще се проведе на 6 и 7 май във Виена.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.