• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 22 октомври

 Предстоящи събития в страната за утре, 22 октомври

***
София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на церемонията по официалното откриване на паметник на генерал Владимир Стойчев, която ще се проведе пред сградата на Министерството на младежта и спорта.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Правителството ще проведе редовното си заседание в сградата на Министерски съвет.

***
София /КРОСС/На 22 и 23 октомври ще се проведе Първата Международна Православна Алфа конференция с благословението на Негово Светейшество българския патриарх Неофит.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на инспекция на новопостроена сграда на детска градина ЦЗГ 133 на ул. „Тодор Стоянов" 20, в район „Изгрев".

***
София /КРОСС/ От 09.30 часа във „Фабрика 126", на бул. Мария Луиза 126 ще се проведе форумът „София-умен и иновативен град", на който конкретните нужди и проблеми на Столицата ще бъдат разгледани през призмата на три основни аспекта - умна икономика, умна мобилност, умна околна среда. Събитието се организира се от Двустранната търговска камара България-Румъния и е част от проект, финансиран от Столична Община по програма Европа 2014 г. Форумът ще бъде официално открит от Н. Пр. Антон Пъкурецу - Посланик на Румъния в България.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Пресклуба БТА ще се състои пресконференция във връзка с проекта „Русе - едно добро решение".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Фондация СМАРТ ще проведе заключителна пресконференция по проект „Академия КЛЮЧ" в „+Това" на ул. „Марин Дринов" 30.

***
София /КРОСС/ От 10.30 часа в Националния дворец на децата ще се проведе Ден на пешеходната безопасност - „Да запазим децата на пътя!" и ще се даде официален старт на кампанията „Посланиетo на есенния лист".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Пресцентъра на НДК ще се проведе кръгла маса на тема "Заедно можем повече - добри практики за интеграция на хора с увреждания на пазара на труда". Кръглата маса ще бъде открита от Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенция за хората с увреждания.

***
София /КРОСС/ От 15.00 часа пред Унгарския културен институт ще се състои церемония по откриване на бюст-паметник на изтъкнатия унгарския поет и ненадминат преводач на българско народно творчество и българска поезия, носител на Международна Ботевска награда за поезия Ласло Наги, дело на известния скулптор Георги Чапкънов.

***
София /КРОСС/ От 18.00 часа Военна академия „Георги Раковски", Македонският научен институт - София, Военноисторическата комисия и Институтът за исторически изследвания на БАН организират тържествено честване по случай 121-годишнина от основаването на Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО) в зала № 1 на Централния военен клуб.

***
София /КРОСС/ От 18.00 часа в Полския институт на ул. Веслец 12 ще бъде представено на българското издание на книгата „Нове. Археологически пътеводител по римски легионерски лагер и ранновизантийски град", чиито автори са Тадеуш Сарновски, Анджей Б. Бернацки, Maртин Лемке, Aгнешка Томас, Павлина Владкова. След това ще има мултимедийна презентация „54 години българо-полски проучвания в римския военен лагер и ранновизантийски град Нове край Свищов.

***
София /КРОСС/ От 18.30 часа в Заседателна зала 1 в Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се състои представянето на Наградата „Алциатор" по инициатива на Маурицио Порчели, с изключителното участие на писателя Матео Нучи, носител на наградата за 2012 г. Събитието е част от програмата, организирана от Италианския културен институт в рамките на XIV Седмица на италианския език по света.

***
Пловдив /КРОСС/ Специализирана изложба за цветя „Цветна есен 2014" ще бъде открита в Международния панаир в Пловдив.

***
Бургас /КРОСС/ Отборът по лека атлетика за девойки на Строителния техникум ще представи Бургас и България на световно състезание по лека атлетика в Китай.

***
Варна /КРОСС/ От 9.00 до 19.00 часа в хотел Черно море ще се проведе семинар демонстрация на коледни аранжировки с участието на флористи от Холандия. Събитието се организира от Българското дружество на флористите за едно цветно събитие във Варна.

***
Видин /КРОСС/ От 9.30 часа в залата на Общински съвет - Видин Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" организира семинар „Да върнем читателите в библиотеката".


Разград /КРОСС/ От 10.00 ч. в зала № 712 на Областна администрация - Разград Областният управител ще се срещне с новоизбраните депутати от 18-ти МИР.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа в Заседателната зала 208 на Медицинския университет ще се проведе национална пресконференция на кампанията Ден на спирометрията в България, която преминава под мотото „КАК ДИШАШ? ПРОВЕРИ СЕГА!".

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа в община Варна ще се проведе заседание на постоянна комисия „Култура и духовно развитие".

***
Поморие /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе второто издание на международния инвестиционен форум в гранд хотел „Поморие".

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.30 часа ще се проведе пресконференция в зала "Пресклуб" на Международен панаир Пловдив по повод откриването на международната изложба „Медикус, Денто, Галения". От 11.30 часа ще се състои официалното откриване на изложбата в палата 11.

***
Несебър /КРОСС/ От 10.30 часа в Стария Несебър ще се състои първа копка на детска градина.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 11.00 часа в заседателната зала на община Кюстендил е насрочена среща между кметовете на Кюстендил и Дупница с поканения председател на ДПС Лютви Местан

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа във ВСУ - Варна ще се проведе заключителна пресконференция по ПРОЕКТ BG051PO001-3.1.09-0002 "Създаване и апробиране на система за кариерно израстване на преподавателите във ВСУ "Черноризец Храбър", Договор N BG051PO001-3.1.09-0002.

***
Варна /КРОСС/ От 14.00 часа в конферентната зала на хотел „Одесос" педагогическите екипи на ЦДГ №38 "Ян Бибиян" и ОДЗ №14 "Дружба" организират образователен уъркшоп „Заедно в различието за успешната интеграция на децата от различните етнически групи в предучилищна възраст".

***
Павликени /КРОСС/ От 11.00 часа на мястото на площадката, северно от град Павликени, ще бъде открит строителен обект "Площадка за предварителна обработка на отпадъци и претоварване в превозни средства за дълги разстояния" - Павликени.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 14.00 часа във фоайето на МДТ "К.Кисимов" ще се срещнете с директора на музея д-р Елена Драгостинова и тенорът Бойко Цветанов - ученик на Борис Христов.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се състои концерт по повод 100 годишнината от рождението на Борис Христов.

***
Видин /КРОСС/ От 15.00 часа в БТА-Видин ще се проведе пресконференция по проект „Преодоляване на ограниченията на границата чрез установяване на приятелски съседски отношения", финансиран по Програма за Трансгранично Сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (IPA) между Република България и Република Сърбия.

***
Силистра /КРОСС/ От 16.00 часа в Археологически музей - Силистра ще бъде дадена пресконференция за резултатите от разкопките, проведени през тазгодишния археологически сезон

***
Сливен /КРОСС/ От 16.00 часа в галерия „Д. Добрович"ще бъде открита фотоизложба „Имам си една мечта", посветена на децата бежанци в България.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.